Ce facem cu uleiul folosit. Cât de rău facem mediului când îl aruncăm la chiuvetă

1 63426 original jpg jpeg

Uleiul folosit aruncat la chiuvetă sau WC otrăveşte apele. 1 litru de ulei aruncat la chiuvetă poate face circa 1 milion de litri de apă potabilă să devină non-potabilă. Câteva tone bune de ulei ars se aruncă la canal de către cei care nu ştiu cât de rău pot face mediului înconjurător, dar şi oamenilor.

Uleiul folosit aruncat la chiuvetă sau WC otrăveşte apele. 1 litru de ulei aruncat la chiuvetă poate face circa 1 milion de litri de apă potabilă să devină non-potabilă. Câteva tone bune de ulei ars se aruncă la canal de către cei care nu ştiu cât de rău pot face mediului înconjurător,dar şi oamenilor.

Ce facem cu uleiul folosit – dezastru pentru ape,plantele şi peştii care trăiesc în ele

Uleiul care ajunge în ape omoară peştii şi plantele,iar apa devine foarte poluată. Dacă restaurantele ştiu că nu este voie să arunce uleiul folosit la canal,puţini oameni de rând îşi strâng uleiul uzat în sticle de sticlă sau plastic pentru a-l arunca la gunoi.

Ţările dezvoltate precum Germania,Ungaria sau Austria folosesc uleiul uzat pentru reciclare. Diverse firme care adună uleiul folosit îl vând firmelor de reciclare,care transformă uleiul în biodisel,combustibil folosit la maşinile eco. De asemenea,uleiul se mai reciclează şi pentru refolosirea lui la fabricarea unor produse de consum larg,cum sunt săpunurile naturale.

Ce facem cu uleiul folosit – prea puţine firme de colectat uleiul comestibil şi nicio fabrică de reciclat

Experţii ecologişti anunţă că uleiul folosit este foarte periculos pentru infectarea apelor,dar poate înfunda şi conductele. Chiar dacă strângerea uleiului folosit este obligatorie,există puţine firme care colectează uleiul folosit,iar fabrică de reciclare nu există în România. Toate firmele care adună ulei uzat trimit uleiul în Occident la firmele care transformă uleiul în biodisel.

Toată lumea ar trebui să ştie că există firme de colectat uleiul uzat. Cele mai multe firme de acest fel oferă recipiente standardizate pentru colectarea uleiului şi oferă în schimb 1 leu pe litrul de ulei folosit. În plus,firmele ar trebui să vină la domiciliu să colecteze recipientele.

Ce facem cu uleiul folosit – solul şi apele otrăvite la aruncarea uleiul în ele

Recuperarea uleiului ars şi predarea lui către o firmă specializată este foarte importantă pentru că poate forma blocaje în canalizare,iar odată ajuns în staţia de epurare orăşenească creează mari probleme procesului de tratare a apei. Mai mult,uleiul ars poate conţine compuşi cancerigeni,fiind foarte periculos pentru îmbolnăvirea populaţiei.

Uleiurile alimentare folosite reprezintă cam 12% din poluanţii care se află la nivelul solului şi apei. Mai mult,uleiul care se foloseşte la gătit şi este ars şi aruncat pe sol,conduce la degradarea fertilităţii pământului pentru o perioadă de până la 5 ani.Recente

Tăierea părului îl face să crească mai repede  Shutterstock  jpg
a muri de bătrânețe  sursa foto   Shutterstock jpg
reflexoterapie palmara ok shutterstock 1270690045 jpg
Ce spune despre sanatatea ta culoarea menstruatiei  Sursa foto Shutterstock 2204663437 jpg
Obiecte toxice, potpourri, shutterstock jpg
Caini care se adapteaza usor la apartament, foto shutterstock jpg
Atentie la cheagurile de sange  Sursa foto Shutterstock jpg
clickpentrufemei screen post folBYP0ED0k unsplash jpg
foto caravana 2021 jpeg
slabesti dieta este importanta jpg
3 buchete de mireasă ce vor continua să fie populare și în 2023 jpg
De ce te prind serialele așa de tare Afla care sunt tehnicile de marketing care te fac să ți pierzi nopțile de dragul narațiunii preferate! jpg
Ai nevoie de un nou televizor în living room  Îți spunem noi cum să l alegi! jpg
Top 4 iphone hacks pe care nu le știai, dar de care ai nevoie jpg
Photo 1 @siora18 Unsplash jpg
Topuri și cămăși de damă care se potrivesc formelor mai rotunde jpg
Cum să alegi și să asortezi cizmele de toamnă perfecte jpg
bijuterii navajo jpg
Astenie de toamna, foto shutterstock  jpg
Articol   De ce sa alegi o vopsea de par fara amoniac 5 motive jpg