Ce faci dacă ai un căţel agitat

1 46543 original jpg jpeg

Ai un căţel care nu stă o clipă locului?

Roade tot ce-i iese în cale sau nu poţi ţine pasul cu el atunci când îl scoţi la plimbare? Există căi să-l temperezi.

Specialistul nostru,medicul veterinar Dorin Hnatiuc,spune că ar trebui mai întâi să cunoaştem cauza pentru a o înlătura. Un căţel poate fi agitat din mai multe motive,cum ar fi:

-mediul în care se află – poate fi un loc nou,necunoscut,un mijloc de transport cu care nu este obişnuit;-o problemă de sănătate (dă semne de durere atunci când îl atingi);-un nivel ridicat de feromoni sexuali,emanaţi în perioada de călduri;-un temperament coleric,activ,cu o emotivitate crescută şi cu intensitate mare de reacţie la ce se întâmplă în exterior. Unele rase,cum ar fi terierii,au o predispoziţie pentru un astfel de temperament.

Bunele maniere pot fi educate

Medicul veterinar recomandă un antrenament bine dirijat,făcut de un dresor cu experienţă. Astfel,căţelul va învăţa „bunele maniere” şi nu va mai reacţiona aşa.

În cazul în care este o problemă de sănătate,i se pot da medicamente pentru a-l calma.

Dacă reacţionează aşa atunci când îl transporţi dintr-un loc într-altul,mai bine evită deplasările sau,dacă sunt absolut necesare,administrează-i calmante,însă doar conform recomandării medicului.

Muzica îl linişteşte

Dacă îl laşi singur acasă,te mai ajută un truc:cercetătorii au descoperit că pot fi liniştiţi dacă ascultă muzică lentă,ambientală sau clasică. Poţi să încerci să vezi ce muzică are o influenţă mai mare asupra stării lui de spirit,pentru ca apoi s-o foloseşti pentru a-l linişti.