Ce formă de meditaţie ţi se potriveşte? Iată!

1 67627 original jpg jpeg

Într-o lume mereu pe fugă şi care tinde, treptat, să ne facă să uităm care sunt micile lucruri care contează cu adevărat, tehnici din timpuri vechi vin să ne deştepte şi să ne călăuzească pe drumul către noi înşine.

Prin meditaţie,devenim conştienţi de puterea prezentului şi de ceea ce suntem ca indivizi.

Simţi nevoia să te calmezi,cu orice preţ

Ce poţi practica:Meditaţie prin respiraţie

Cunoşti acel sentiment pe care-l ai când faci ceva care-ţi place? Eşti atât de absorbită în momentul respectiv încă mintea ta este super clară? Acest tip de meditaţie,ce implică respiraţia,te poate ajuta să atingi acel sentiment. 

Cum faci?Opreşte-te timp de două minute pe zi şi concentrează-te pe felul în care respiri,la fel ca atunci când faci yoga. Urmăreşte-ţi respiraţia cu ochii minţii,în special felul în care intră şi iese aerul pe nări. Astfel,îţi împiedici mintea să te ducă în trecut sau viitor,pe calea gândurilor. Respiraţia conştientă este benefică,de asemenea,şi pentru combaterea stresului şi anxietăţii.

Eşti genul perfecţionist

Sutra,în literatura antică indiană,denotă un tip de compoziţie literară,texte canonice budiste sau învăţături de la Buddha.

Cum faci?În loc să cauţi răspunsuri pentru lucrurile care nu au mers în trecut şi pe care le vrei rezolvate,poţi medita punându-ţi mâna pe inimă şi rostind "pace, armonie, râsete şi dragoste".  Fă acest lucru timp de cinci minute şi repetă încet aceste cuvinte. Vor deveni,în timp,afirmaţii pozitive,şi au menirea să te ajute să experimentezi auto-compasiunea,amintindu-ţi să nu iei totul prea în serios,şi să fii mândră de realizările tale,oricât de mici.

Vreisă laşi lucrurile să-şi urmeze cursul,dar şi să te bucuri mai mult de viaţă

Nu lua cuvânt cu cuvânt acest lucru. Nu îţi spunem să faci incantaţii reale,este suficient să asculţi muzica ta preferată şi să cânţi (în duş,la un concert,în maşină sau pe unde te mai prinde cheful). Este o altă formă potrivită de a te simţi complet ancorată în momentul prezent. Energia rezultată din dans şi cântat te vor face să te simţi minunat!

Eştipofticioasă sau ai probleme de alimentaţie

Ideea de bază este să mănânci atent. Alege un fel de mâncare sau chiar şi doar o bucăţică de ciocolată şi concentrează-te asupra aromelor şi a experienţei în sine,savurând fiecare muşcătură,conectată la momentul respectiv.

Citeşte şi:

Cum îţi găseşti pacea interioară

Asa-ţi îmbunătăţeşti starea de spirit!