Ce greşeli poţi face când îţi vinzi casa

1 47872 original jpg jpeg

Spre deosebire de acum 4 ani, cumpărătorii sunt atenţi mult mai atenţi la orice detaliu atunci când vor să-şi cumpere o casă. De aceea este bine să acorzi atenţie fiecărui amănunt atunci când vrei să-ţi vinzi rapid casa. Iată ce greşeli ai putea face în graba de a-ţi pune casa în vânzarea:

Nu ataşezi fotografii la anunţul de vânzare

În momentul în care ai pus articolul pe mai multe siteuri de imobiliare ar fi bine să îi ataşezi şi câteva fotografii. Nu–ţi imagina că dacă nu ai fotografii,descrierea pe care i-ai făcut-o va stârni curiozitatea cumpărătorilor. Nici pe departe. Ei acceasează în primul rând anunţurile cu fotografii clare şi frumoase şi rar ajung la anunţurile fără fotografii.

Prezinţi o casă dezordonată

Indiferent câte calităţi ar avea o casă,dacă nu este ordine şi curăţenie în momentul în care vine un potenţial cumpărător,porneşti din start cu un dezavantaj. Înainte de orice trebuie să faci curăţenie peste tot. Spală locurile în care se formează de obicei igrasie cu soluţii speciale,igienizează toate suprafeţele şi păstrează mereu ordine. Se poate întâmpla ca în orice moment să apară un vizitator.

Aglomerezi prea mult locuinţa

Oricât amintiri ai avea de fiecare obiect din locuinţă,asta nu înseamnă că şi cumpărătorul ei se va ataşa la fel de ele. Dacă ai o casă plină cu bibelouri,milieuri şi tot felul de obiecte de decor,e bine să le depozitezi undeva. Aşa vei crea mai mult spaţiu. Cu cât casa va fi mai aerisită cu atât un cumpărător se va decide mai uşor să o cumpere.

Vinzi fără ajutorul unui agent imobiliar

Chiar dacă agenţii imobiliar iau un comision destul de mare (3% din preţul de vânzare),aceştia îţi pot fi de un real folos. Te scutesc de nenumărate alergături privind actele de vânzare,te vor ajuta să stabileşti un preţ avantajos şi vor pune în evidenţă calităţile casei la vizita unui cumpărător.

Ascunzii problemele casei

Parchetul umflat,igrasia ascunsă în spatele unei perdele,o instalaţie prost făcută sunt mici probleme pe care nu e bine să le ascunzi la vizita unui eventual cumpărător. Fie repari tot ce este stricat,fie îi spui din start cumpărătorului ce probleme are casa. Acesta va vedea oricum casa cel puţin încă o dată şi o va inspecta cu atenţie.

Ceri un preţ mult prea mareÎnainte de a pune casa în vânzare,i-ai pus un preţ care este mult peste cel practicat în zona în care locuieşti. Eşti sigură că vei obţine preţul pe care ţi l-ai fixat? Piaţa imobiliară s-a schimbat şi oricât de greu îţi este trebuie să te adaptezi noilor condiţii. Fixează un preţ puţin mai mare decât cel practicat în zonă şi un al doilea preţ,mai mic,în cazul în care cumpărătorul vrea să negocieze.Nu eşti atent la actele caseiÎndifierent cât de bine îmbrăcaţi sunt şi cât de frumos îţi vorbesc cei care vin să vadă casa,nu le arăta şi nu le lăsa la îndemână actele casei. De multe ori s-a întâmplat ca,sub aspectul unor domni foarte distinşi,să se ascundă nişte infractori. În cazul în care aţi bătut palma şi vindeţi casa,mergi să tocmeşti actele la un notar pe care îl cunoaşti,nu lăsa acest lucru în seama cumpărătorului.