Ce greşeli să eviţi când decorezi casa de Crăciun

1 66592 original jpg jpeg

Ţine cont de câteva reguli atunci când îţi împodobeşti casa pentru sărbători. Iată cele mai frecvente erori pe care le-ai putea face.

1.    Prea multe culori

O singură culoare dominantă creează o atmosferă rece,prea multe culori dau ameţeală. Alege 2-3 culori cu care să jonglezi în încăpere,în mod armonios. Pentru Crăciun,poţi opta pentru auriu,argintiu sau bronz,care se armonizează frumos cu roşul,albastrul închis,albul sau verdele.

2.    Stiluri amestecate

Amesteci stilul „tradiţional” cu accesorii elegante sau cu piese urban-chic. Ce zăpăceală! Coerenţa trebuie să fie cuvântul cheie. Alege o singură temă şi decorează în conformitate cu aceasta.

3.    Masă supraîncărcată

O masă festivă reuşită este în primul rând sobră. Mici decoraţiuni de sezon îşi au,desigur,locul,cu condiţia să nu abuzezi de ele. Prea multe accesorii şi „bibelouri”,oricât de haioase,sufocă invitaţii la masă şi le restrâng spaţiul. Atenţie la accesoriile cu paiete sau cu strasuri,care trebuie plasate cât mai departe de farfuriile cu mâncare. Atenţie şi la sfeşnicele sau aranjamentele florale prea înalte,care mascheză invitaţii aşezaţi de partea opusă a mesei. Culorile mesei trebuie să fie în armonie cu cele din încăpere,dar în tonuri mai calme. Farfuriile pot fi,foarte bine,de un alb imaculat-în armonie cu atmosfera de iarnă!-,sau într-o singură culoare,pentru a nu concura cu decoraţiunile din încăpere.

4.    Lumină prea puternică

De Crăciun,uită de lustra cu 6 becuri şi aprinde veioze sau aplice cu lumină blândă,călduroasă,sau aprinde lumânări parfumate – fără a face însă exces. Instalaţiile luminoase pot fi şi ele folosite,cu condiţia ca becurile să nu „clipească” prea des.

5.    Brad „ca o sorcovă”

Bradul de Crăciun trebuie să se asorteze cu culorile din încăpere şi să fie decorat cu moderaţie – în niciun caz să arate ca o sorcovă!