Ce legume poţi creşte în apartament

1 67109 original jpg jpeg

Sezonul rece nu trebuie să însemne sfârşitul consumului de legume proaspete. Iar dacă stai în apartament, află că este posibil să creşti anumite legume chiar la tine acasă. Trebuie să stii că nu este cea mai uşoară metodă şi nici să nu te aştepţi la culturi uriaşe! CasoTeca îţi spune ce legume poţi creşte în apartament.

Cele mai mari provocări pentru legumele cultivate în apartament sunt lumina scăzută,lipsa insectelor care ajută la polenizare şi lipsa vântului. Dar,dacă actorul Matt Damon a reuşit să cultive cartofi pe Marte (vezi filmul Marţianul),atunci merită să încerci.

Cu toate acestea,partea bună este că poţi controla apa,solul şi fertilitatea. Din nefericire,bolile şi insectele ar putea să atace plantele,dar din moment ce acestea sunt chiar sub nasul tău,poţi controla uşor problema.

Iată câteva sfaturi pentru cultivarea legumelor în apartament:

Foloseşte un mix de pământ,nu sol direct din grădină.

Ghivecele sau vasele în care vrei să plantezi trebuie să aibă un bun sistem de drenaj şi să fie de mărime potrivită pentru legumă. Spre exemplu,rădicinile verdeţurilor au nevoie de o adâncime de doar cinci centimetri,în schimb,rădăcinile roşiilor,au nevoie de o adâncime de cel puţin 30 de centimetri.