Ce pisică să aleg?

1 58162 original jpg jpeg

Dacă te afli în căutarea unei pisici jucăuşe şi prietenoase, îţi dăm câteva idei. De la o siameză, la un albastru de Rusia, până la Bobtail American, o pisicuţă care iese în evidenţă atât prin personalitate, cât şi prin aspectul fizic deosebit.

Graţioasa siameză

O pisicuţă cu mişcări elegante,dar şi foarte iubitoare cu stăpânii ei:aceasta este siameza. Trăieşte între 15 şi 20 de ani şi sunt ideale pentru familiile cu copii,căci le place foarte mult să se joace.

Are o blăniţă fină,care trebuie periată cel puţin o dată pe săptămână. Cele mai multe pisicuţe din această rasă au ochii albaştri.

Bobtail,o mâţă pur americană

De talie medie,pisica din rasa Bobtail a apărut pentru prima oară pe continentul american,în anul 1960. Deşi are o înfăţişare sălbatică,această felină este foarte prietenoasă,fiind aproape la fel de devotată ca un câine. Unele pisici din această rasă au blana scurtă,în timp ce altele au blăniţa de lungime medie.

În aceste condiţii,felinele cu blăniţăscurtă trebuie pieptănate de două ori pe săptămână,în timp ce celelalte,de două ori. E indicat să-i faci baie,o dată la o lună,cu un şampon special pentru pisici,cumpărat de la farmacie.

O felină care se înţelege bine foarte bine cu copii,care acceptă cu uşurinţă prezenţa persoanelor străine în casă,aceasta este rasa Bobtail American.

Mai citeşte şi:

Cine este mai inteligent,pisica sau câinele?

Cum îngrijeşti pisica persană

O pisică... siberiană

Pisica naţională a Rusiei,Siberianaare o înfăţişare fină şi gesturi de prinţesă. Este foarte energică,de aceea fii atentă să o obişnuieşti de mică cu disciplina,căci altfel rişti să te trezeşti cu canapeaua distrusă. Iubeşte mişcarea,dar în acelaşi timp nu solicită prea multă atenţie,căci îi place independenţa.

Are,de asemenea,un puternic simţ al proprietăţii. Şi încă un aspect important:este de preferat să ai o grădină sau să o scoţi la plimbare,fiindcă are mare nevoie de spaţiu. Când este în perioada de năpârlire,este bine ca periajul să fie făcut de două ori pe săptămână. Este rezistentă la boli şi nici nu este mofturoasă.

Albastra de Rusia,eleganţă

Dacă vrei o pisică elegantă şi delicată,poţi opta pentru o Albastră de Rusia. Este foarte inteligentă,dar are şi o personalitate puternică,aşa că are nevoie de multe momente de singurătate. Va veni la mângâiat doar când vrea ea.

Este foarte vioaie,de aceea nu ezita să-i cumperi cât mai multe jucării. Minunea cu blăniţă scurtă şi gri are o speranţă de viaţă de 15 ani.