Ce poți să faci cu apa oxigenată. Acest produs nu trebuie să-ți lipsească din casă!

Apa oxigenată este unul dintre produsele care nu trebuie să îți lipsească din casă! Are multiple întrebuințări și te invităm să le descoperi! 

image

Cunoscută și sub denumirea de peroxid de hidrogen, apa oxigenată este o substanță chimică lichidă, incoloră, cu miros înțepător. Este întâlnită adesea pe lista cu ingrediente a înălbitorilor și dezinfectanților, însă poate să aibă multiple utilizări. 

Fă-ți propria apă de gură! 

Pentru că peroxidul de hidrogen face parte din compoziția multor mărci de apă de gură, poți concepe acasă propriul produs. Tot ce trebuie să faci este să amesteci părți egale de apă oxigenată cu apă minerală plată. Amestecul îl folosești la fel ca apa de gură. O altă veste bună este că această soluție contribuie și la abirea dinților! 

Cureți fructele și legumele 

O modalitatea de a îndepărta pesticidele de pe fructe și legume este prin spălarea acestora cu apă curată. Dar dacă o să pui în apă și peroxid de hidrogen, vei putea să scapi și mai repede de bacterii. Nu uita ca după ce le-ai spălat în această soluție să le clătești cu apă curată! 

Dezinfectezi periuțele de dinți 

Pentru că igiena este extrem de importantă pentru o dantură sănătoasă, apa oxigenată te poate ajuta să dezinfectezi, simplu și ușor, periuțele de dinți. Trebuie doar să înmoi periuțele în apă oxigenată, să aștepți 1-2 minute, iar microbii vor dispărea! 

Dezinfectezi bureții  

Apa oxigenată este unul dintre cele mai sigure produse dezinfectante, așa că aceasta te poate ajuta să cureți bureții de baie sau de bucătărie. Tot ce trebuie să faci este să înmoi bureții în părți egale de apă și apă oxigenată, să lași să acționeze 10-15 minute, apoi să îi clătești cu apă curată. 

Îndepărtează petele dificile 

Apa oxigenată acționează la fel ca un înălbitor, așa că dacă hainele tale albe sau alte textile s-au pătat de sânge sau rugină, toarnă puțină direct pe pată, lasă să acționeze 5-10 minute, apoi șterge și clătește cu apă rece. 

  • Cu ajutorul apei oxigenate poți să dezinfectezi și sertarele frigiderului tău sau mașina de spălat vase. Pulverizează de câteva ori, lasă să acționeze 5 minute, apoi șterge cu o cârpă curată. 

Pentru o manichiură impecabilă 

Apa oxigenată te ajută și să ai o manichiură impecabilă, fără urme de impurități pe unghii. Trebuie doar să adaugi 3-4 linguri de apă oxigenată într-un bol și 1-2 căni cu apă. Lași unghiile la înmuiat în această soluție timp de 2-3 minute, apoi le cureți ușor înainte să le clătești cu apă. Pentru unghii frumoase și albe, repetă procedura de 2-3 ori pe săptămână. 

Sursă foto: Shutterstock  



Recente

Cum se curăță ecranul televizorului jpg
nuntă  foto   Shutterstock jpg
Cum alegi oja semipermanentă potrivită și cum se întreține corect jpg
Cum stii daca te ingrasi din cauza tiroidei  Sursa foto shutterstock 332045699 jpg
Caderea parului are legatura cu menopauza  Sursa foto shutterstock 2189042279 jpg
Prajitura cu biscuiti si crema de zahar caramelizat  Sursa foto shutterstock 268179653 jpg
O scriitoare britanica a alergat 30 de minute pe zi  Ce efecte a observat  Sursa foto shutterstock 136301591 jpg
Cozonac Con jpg
Salata caprese Sursa foto shutterstock 2081011198 jpg
cum sa alegi bijuteriile jpg
5 lucruri pe care sa le faci dupa ce ai aflat ca esti insarcinata jpg
faza de platou in procesul de slabire jpg
Sendvisuri de biscuiti cu crema de nuca  Sursa foto shutterstock 1035678472 jpg
clickpentrufemei ro jpg
ClickPentruFemei (1) (19) jpg
Nu e ciocolata dar activeaza hormonul fericirii  Sursa foto  shutterstock 1922207963 jpg
dieta jpg
mituri despre sanatatea femeilor jpg
oua umplute jpg
Cum sa aplici parfumul  Sursa foto shutterstock 1927700651 jpg