Cel mai nou truc de albire a dinţilor este pe TikTok. Ai toate ingredientele în casă

Totul a început cu un videoclip al utilizatoarei Kristen Machado care a vorbit despre un truc de albire a dinților acasă. A spus că ea foloseşte câteva ingrediente simple, ieftine: apă de gură, bicarbonat de sodiu și apă oxigenată. „Îmi fac complimente tot timpul pentru dinţii mei şi mă întreabă cum îi albesc”, şi-a început Kristen prezentarea trucului ei care a ajuns viral cât ai bate din palme.

image

Una dintre rețelele sociale pe care găseşti o mulţime de trucuri, TikTok, are şi ponturi care poate n-ar trebui testate oricât de grozave ar părea.

Uneori, trucurile de pe TikTok devin virale din motive greșite. Recent, s-a vorbit despre cel prin care un medicament pentru diabetici ar ajuta la slăbit şi nutriţioniştii au atras atenţia asupra faptului că este desosebit de periculos să-l încerci. De aceea, este recomandat să treci prin propriul filtru fiecare astfel de sfat care pare atractiv sau să ceri părerea unui medic ori nutriţionist înainte de a-ţi pune sănătatea în pericol. Un alt pont devenit viral promite albirea dinților, dar oare riscurile depășesc beneficiile?

În ce constă procedura de albire a dinților prezentată TikTok?

Kristen face o combinație de apă de gură și apă oxigenată în care pune şi o linguriță de bicarbonat de sodiu. Se clătește cu soluţia obţinută în fiecare seară, după periaj și spune că îi face dinții să strălucească.

Funcționează cu adevărat?

Acest amestec simplu pare prea bun pentru a fi adevărat, nu? Videoclipul are peste două milioane de afișări și mii de comentarii, inclusiv câteva de la asistenți stomatologici și chiar de la dentişti. Stomatologii americani Alex Rubinov și Daniel Rubinshtein nu s-au opus vehement metodei cu câteva amendamente.

Vezi şi: Perfecționist sau dezordonat? Află din modul cum foloseşti tubul de pastă de dinţi!

„Ceea ce se promovează este albirea dinților la suprafață. De exemplu, când o pastă de dinți promite să albească dantura înseamnă că îndepărtează petele superficiale. De fapt, nicio pastă de dinți nu va face o schimbare suficient de drastică spre deosebire de soluțiile de albire”, explică medicul Rubinov.

Pe de altă parte, medicul Rubinshtein atrage atenţia la frecvenţa utilizării trucului: „Aceste ingrediente combinate albesc uşor dinții, dar soluţia n-ar trebui să facă parte din rutina zilnică de îngrijire orală. Nu o faceți în fiecare zi, deoarece acidul din acest amestec vă poate irita gingiile.”

Iată ce se întâmplă dacă îl foloseşti pe termen lung!

Cu toții ne dorim dinți mai albi, așa că nu este surprinzător că trucul de pe TikTok cucereşte pe atât de mulţi, mai ales că este ieftin şi se poate face acasă. Dentistul american Daniel Rubinshtein le transmite tuturor celor care vor s­ă aplice indicaţiile de pe TikTok că, pe termen lung, expunerea prea mare la amestecul propus de Kristen Machado ar putea să le distrugă dantura, făcându-o chiar să pară mai galbenă.

Citeşte şi: 3 semne că nu te speli corect pe dinţi. Nu le trece cu vederea!

Afirmaţiile medicului Rubinshtein sunt susţinute şi de cele ale stomatologului Alex Rubinov care sfătuiește pe utlizatorii TikTok să omită acest truc dacă au carii dentare, probleme legate de smalțul dentar sau alte probleme dentare, deoarece substanțele chimice din soluție ar putea înrăutăți situaţia. Se aplică şi celor care au fațete: „Recomand pacienților cu fațete să nu folosească bicarbonat de sodiu, cărbune sau alte produse abrazive, deoarece le pot deteriora smalțul sau porțelanul faţetelor”, spune dr. Rubinov.

Reţine!

Dacă nu eşti sigur în privinţa aplicării vreunei paste făcute în casă sau din comerţ care este dedicată albirii danturii, întreabă medicul dentist cu care poţi discuta şi despre ce soluţii de albire a dinţilor ţi s-ar potrivi.



Recente

faza de platou in procesul de slabire jpg
Sendvisuri de biscuiti cu crema de nuca  Sursa foto shutterstock 1035678472 jpg
clickpentrufemei ro jpg
ClickPentruFemei (1) (19) jpg
Nu e ciocolata dar activeaza hormonul fericirii  Sursa foto  shutterstock 1922207963 jpg
dieta jpg
mituri despre sanatatea femeilor jpg
oua umplute jpg
Cum sa aplici parfumul  Sursa foto shutterstock 1927700651 jpg
telefonul mobil este un obiect murdar jpg
Paste cu pui si spanac  Sursa foto shutterstock 670024192 jpg
Melodia aceasta reduce anxietatea  Sursa foto shutterstock 2228634261 jpg
casa din Londra jpg
Tort cu biscuiti de cacao  Sursa foto shutterstock 274006559 jpg
Budinca apertiv  Sursa foto shutterstock 1530143996 jpg
Bautura care alunga insomnia  Sursa foto shutterstock 544190740 jpg
trifoi  jpg
Muște jpg
Gogosele cu frisca  Sursa foto shutterstock 1889970016 jpg
Paste Fettucine Alfredo  Sursa foto shutterstock 2202348275 jpg