VIDEO Apa oxigenată, secretul pentru a scoate o insectă din ureche?

Apa oxigenată, denumită și peroxid de hidrogen, este un ingredient care se găsește adesea în picăturile pentru urechi și îndepărtează surplusul de ceară. Însă un utilizator de pe TikTok i-a găsit o altă întrebunițare și arată că apa oxigenată poate să scoată o insectă din ureche. Cel puțin acest lucru putem observa în imagini... 

image

Dacă ai fobie de insecte, s-ar putea ca acest filmuleț de pe TikTok să îți dea emoții! Este vorba despre un videoclip în care o tânără încearcă să îi scoată mamei sale un păianjen din ureche. 

Femeia, care își petrecuse ziua în grădină, a simțit că i-a intrat în ureche un obiect atunci când se afla sub un copac, însă nu a reușit să își dea seama ce este. La treizeci de minute mai târziu, odată ce s-a întos în casă, a realizat că are în ureche un păianjen viu. Imediat, a fugit la fiica ei, pe nume Muni Marin, și i-a cerut să găsească o soluție, deoarece se temea că insecta o să moară în urechea sa. 

Muni Marin i-a salvat ziua mamei sale și a reușit să scoată insecta, după ce i-a turnat apă oxigenată în ureche. Filmulețul a fost vizualizat de peste 27 de milioane de ori, apreciat de 2.8 milioane de utlizatori și distribuit de mai bine de 250 de mii de ori. 

Citește și: E bine să bei apă cu clorofilă? Adevărul despre una dintre cele mai populare tendințe de pe TikTok 

„Mi-aș fi smuls tot capul‟, a scris un internaut la postare, „Aș fi fost, pur și simplu, mort până acum‟, a comentat altul, în timp ce un alt utilizator a spus ce ar fi făcut dacă ar fi fost pus în această situație: „Aș fi început să mă plesnesc pe cap și să sar de sus în jos‟. Desigur, comentariile continuă, fiind foarte amuzante, însă apa oxigenată chiar are menirea de a scoate insecte din urechi?

Citește și: Ce poți face cu apa oxigenată. Este ieftină și te poate ajuta în multe situații 

La ce se folosește apa oxigenată 

Ei bine, acest lucru încă nu a fost demonstrat științific, însă tot ce se știe până acum este că peroxidul de oxigen poate ucide majoritatea insectelor și ouăle lor.

Mai mult decât atât, are rol antiseptic, antibacterian și dezinfectant, apa oxigenată fiind folosită și la tratarea tăieturilor, la prevenirea infecțiilor și la îndepărtarea surplusului de ceară din urechi, deoarece este un ingredient găsit adesea în compoziția picăturilor pentru urechi.  

Sursă foto: Shutterstock / Sursă video: TikTok  



Recente

Rebel Wilson jpg
JLo, inselata de Diddy  jpg
Robin Williams  foto   Shutterstock jpg
caravana2023 2 JPG
Kristen Stewart  foto   Instagram jpg
Rihanna jpg
marilyn monroe
Halle Berry  jpg
Shania Twain  jpg
Cele mai distrase semne zodiacale  Sursa foto shutterstock 2002731482 jpg
Christina Ricci  foto   Shutterstock(1) jpg
Lily Allen, Ashton Kutcher, Mila Kunis jpg
Anne Hathaway  jpg
Kate Middleton  foto   Shutterstock jpg
David Beckham jpg
Care este semnatura ta astrala  Sursa foto shutterstock 9917164 jpg
Tom Hardy  foto   Shutterstock jpg
Sharon Osbourne  jpg
Olivia Munn și copilul ei  foto   Shutterstock, Instagram jpg
Vrăjitorul din Oz jpg