VIDEO Apa oxigenată, secretul pentru a scoate o insectă din ureche?

Apa oxigenată, denumită și peroxid de hidrogen, este un ingredient care se găsește adesea în picăturile pentru urechi și îndepărtează surplusul de ceară. Însă un utilizator de pe TikTok i-a găsit o altă întrebunițare și arată că apa oxigenată poate să scoată o insectă din ureche. Cel puțin acest lucru putem observa în imagini... 

image

Dacă ai fobie de insecte, s-ar putea ca acest filmuleț de pe TikTok să îți dea emoții! Este vorba despre un videoclip în care o tânără încearcă să îi scoată mamei sale un păianjen din ureche. 

Femeia, care își petrecuse ziua în grădină, a simțit că i-a intrat în ureche un obiect atunci când se afla sub un copac, însă nu a reușit să își dea seama ce este. La treizeci de minute mai târziu, odată ce s-a întos în casă, a realizat că are în ureche un păianjen viu. Imediat, a fugit la fiica ei, pe nume Muni Marin, și i-a cerut să găsească o soluție, deoarece se temea că insecta o să moară în urechea sa. 

Muni Marin i-a salvat ziua mamei sale și a reușit să scoată insecta, după ce i-a turnat apă oxigenată în ureche. Filmulețul a fost vizualizat de peste 27 de milioane de ori, apreciat de 2.8 milioane de utlizatori și distribuit de mai bine de 250 de mii de ori. 

Citește și: E bine să bei apă cu clorofilă? Adevărul despre una dintre cele mai populare tendințe de pe TikTok 

„Mi-aș fi smuls tot capul‟, a scris un internaut la postare, „Aș fi fost, pur și simplu, mort până acum‟, a comentat altul, în timp ce un alt utilizator a spus ce ar fi făcut dacă ar fi fost pus în această situație: „Aș fi început să mă plesnesc pe cap și să sar de sus în jos‟. Desigur, comentariile continuă, fiind foarte amuzante, însă apa oxigenată chiar are menirea de a scoate insecte din urechi?

Citește și: Ce poți face cu apa oxigenată. Este ieftină și te poate ajuta în multe situații 

La ce se folosește apa oxigenată 

Ei bine, acest lucru încă nu a fost demonstrat științific, însă tot ce se știe până acum este că peroxidul de oxigen poate ucide majoritatea insectelor și ouăle lor.

Mai mult decât atât, are rol antiseptic, antibacterian și dezinfectant, apa oxigenată fiind folosită și la tratarea tăieturilor, la prevenirea infecțiilor și la îndepărtarea surplusului de ceară din urechi, deoarece este un ingredient găsit adesea în compoziția picăturilor pentru urechi.  

Sursă foto: Shutterstock / Sursă video: TikTok  Recente

cafea jpg
protest jpg
Cindy Crawford foto  Shutterstock jpg
Sharon Stone foto  Shutterstock jpg
Michelle Obama cu familia foto  Shutterstock jpg
Jennifer Garner foto  Shuttestock jpg
George Clooney, Denzel Washington foto  Shutterstock jpg
Joe Jonas și Sophie Turner foto  Shutterstock jpg
David și Victoria Beckham jpeg
paste jpg
Mila Kunis, Ashton Kutcher foto  Shutterstock jpg
Forma buzelor arata cat esti de afectuos Sursa foto shutterstock 1894073158 jpg
Julia Haart Instagram jpg
horoscop, zodii, stres jpg
Beyonce sursa  Shutterstock jpg
Gordon Ramsay jpg
DISKOteka 5 jpeg
Revista Click! pentru femei Nr 19  15 28 septembrie 2023 jpeg
Michael Kors foto  Shutterstock jpg
Demi Lovato jpg