Ce să nu cureţi niciodată cu oţet! Grăbeşte deteriorarea unor aparate de uz casnic

1 shutterstock 561898936 jpg jpeg

Folosit adesea cu succes în locul unor produse de curăţare, oţetul este un agent de curăţare acid, ceea ce înseamnă că poate deteriora rapid unele materiale. Iată ce obiecte nu ar trebui să fie curăţate cu oţet!

În curăţarea diverselor locuri din casă, băi, bucătării, este folosit adesea oţetul. S-a dovedit eficient în îndepărtare petelor şi combaterea dezvoltării bacteriilor care ameninţă sănătatea. În ciuda proprietăţilor uimitoare, există anumite obiecte pentru care n-ar trebui să fie utilizat deloc, deoarece le pot deteriora.  Chiar dacă este un produs natural, ieftin, netoxic, oţetul nu poate curăţa absolut orice.

Oglinzile

Nimic din ceea ce este acid n-ar trebui folosit pentru curăţarea oglinzilor. Prin urmare, nu doar oţetul, ci şi zeama de lămâie trebuie evitate.  Motivul? Se poate infiltra în spatele stratului argintiu care dă strălucirea oglinzilor. În schimb, se poate utiliza un produs de curăţare delicat, non-coroziv şi o lavetă din microfibră.

Maşina de spălat vase şi maşina de spălat rufe

Oţetul nu trebuie folosit nici pentru detartrarea maşinii de spălat vase cau ca agent de clătire. Acestea poate păta interiorul din oţel inoxidabil al maşinii de spălat vase şi poate deteriora garnitura de cauciuc, pompa şi conducta de scurgere, ceea ce poate duce la scurgeri pe termen lung.

Atenţie!

Dacă oţetul se amestecă cu reziduuri sărate în timpul ciclului de spălare a maşinii de spălat vase, poate decolora vasele şi ustensilele din metal.

La fel ca în cazul maşinilor de spălat vase, oţetul nu trebuie considerat un bun înlocuitor pentru curăţarea maşinii de spălat. De fapt, poate deteriora maşina de spălat, poate coroda piesele din plastic şi cauciuc, ceea ce este posibil să ducă la scurgeri.

Citeşte şi:

Cum să cureţi cuptorul cu microunde în cinci minute! Ai nevoie de doar două ingrediente

Evită să amesteci vreodată oţetul cu clor! Este cea mai periculoasă combinaţie

Fierul de călcat cu aburi

Chiar dacă oţetul este o modalitate bună de a elimina calcarul depus pe un ibric, nu ar trebui să-l aplici şi la detartrarea fierului de călcat cu aburi. Interiorul aparatului poate fi deteriorat prin distrugerea stratului de protecţie din interior şi erodarea pieselor din plastic, cauciuc şi metal.

FOTO: ShutterstockRecente

Planifica ti vacanta de vara din timp jpg
curatenie jpg
Insula Queimada, din Brazilia jpg
foto  jpg
Ce stiluri de design interior sunt in tendinte pentru amenajarea bucatariei jpg
Cum sa ti mentii urechile curate in mod corect  Sursa imagine shutterstock 1689079585 jpg
2 jpg
haine pentru doamnele cu parul carunt jpg
Efectele secundare ale pastilele pentru somn jpg
Regina adâncurilor, scufundări  sursa   Shutterstock jpg
otet jpg
Click! pofta buna jpg
Cele mai bune alimente pentru rinichi  jpg
Maini tinand un pahar cu apa jpeg
haine  jpg
pliculețul de ceai  sursa   Shutterstock jpg
rozacee acid azelaic shutterstock 1498857530 jpg
Cum iti poate afecta consumul de alcool pielea  Sursa imagine Pixabay jpg
raceala, gripa, simptome jpg
Faci asta zilnic fara sa stii ca iti ia ani din viata  Sursa foto Pixabay jpg