Ce trebuie să mănânci pentru a se evita problemele comune de sănătate?

1 73323 original jpg jpeg

În zilele noastre se pare că s-a descoperit tratamentul potrivit pentru fiecare problemă de sănătate în parte. Însă există o cale mult mai uşoară de a preveni apariţia unor boli comune, iar alimentele pe care le consumi joacă un rol extrem de important în această ecuaţie.

Află ce probleme comune de sănătate poţi preveni prin schimbarea dietei.

Legumele,aliatul perfect contra diabetului

Aproximativ 1 din 10 persoane adulte suferă de  diabet. Cum poţi evita să fii una dintre victimele acestei boli? Împrieteneşte-te cu legumele. Sunt bogate în fibre,ajută la încetinirea eliberării de zaharuri din alimente şi moderează efectul acestora pe nivelurile sanguine. În plus,fibrele te fac să te simţi plină,aşa că e mai puţin probabil că vei ronţăi tot felul de dulciuri între mese. Mai mult,ele sunt pline de vitamine şi minerale sănătoase. Legumele cu frunze verzi,cum ar fi spanacul şi guliile,sunt candidaţi mari aici.

Nivelul ridicat de colesterol poate fi prevenit cu tofu

Bolile de inimă apar destul de frecvent în rândul persoanelor trecute de 50 de ani,dar nu le ocolesc nici pe cele mai tinere. Din fericire,prin dietă,poţi preveni riscul de boli de inimă şi reduce nivelul de colesterol,ceea ce înseamnă că îţi este la îndemână să ai grijă de sănătatea ta. Adoptă un regim bogat în proteine,cum ar fi tofu,care are mai puţine grăsimi decât carnea de vită sau de porc. 

Renunţă la sare pentru a reduce riscul de accidente vasculare cerebrale

Hipertensiunea arterială poate pune presiune pe inimă şi pe vasele de sânge,ceea ce duce apoi la boli de inima şi chiar la accident vascular cerebral. S-a demonstrat că o alimentaţie bogatăîn sare creşte tensiunea arterială,ceea ce înseamnă că ţinerea sub control a sodiului ar trebui să fie pe lista ta de priorităţi. În schimb,poţi folosi ierburile aromate şi condimentele,pentru a da gust preparatelor tale. Usturoiul,de exemplu,nu doar că dă aromă mâncărurilor,dar ajută în acelaşi timp la reducerea inflamaţiilor şi la asimilarea de minerale esenţiale pentru organism.

Osteoporoza poate fi prevenită cu ajutorul sardinelor

Osteoporoza afectează mai ales persoanele în vârstă. Pentru a preveni apariţia ei ai nevoie de surse naturale de calciu şi vitamina D în dieta ta,ceea ce va ajuta la consolidarea oaselor. Peştele osos,precum sardinele,poate stimula nivelul de calciu,în timp ce soiurile grase,cum ar fi somonul sau tonul,sunt o sursă bună şi sigură de vitamina D. Fructele şi legumele sunt,de asemenea,bogate în calciu,magneziu şi potasiu,care pot contribui la sănătatea oaselor tale.