Ce trebuie să ştii când alegi tavanul fals?

1 70186 original jpg jpeg

Frumos, de efect, tavanul fals este perfect pentru orice încăpere căreia vrei să-i dai o nouă înfăţişare. O soluţie eficientă pentru plafonul cojit, fisurat sau pătat de inundaţiile vecinilor, tavanul fals este uşor de întreţinut şi un bun termoizolant. Dacă eşti curioasă cum trebuie ales, afli detalii în continuare!

Tavanul fals,destinat la început numai spaţiilor de birou,a început să fie tot mai prezent şi în locuinţe. Nu e de mirare,având în vedere că este un mod practic şi economic de amenajare a oricărei camere. Dacă este aplicat într-o mansardă sau în pod,prezintă avantajul de a izola locuinţa din punct de vedere termic.

Totodată,în spatele lui se pot ascunde foarte uşor cablurile pentru instalaţiile electrice şi ventilaţia. În plus,vei vedea că e simplu de curăţat cu un burete îmbibat cu apă caldă şi detergent.

Rezistă la umezeală!

Pentru bucătăriile şi băile în care umezeala e o prezenţă constantă,există tavane false fabricate din materiale speciale care să reziste la sedimentare şi rugina produsă de bacterii şi mucegai. Cea mai bună opţiune este tavanul fals din gips-carton,denumit şi rigips,cu rezistenţă mare,de până la 70%,la umezeală. Un atu este acela că plăcile de rigips se pot tăia foarte uşor,cu un simplu cutter. Alte criterii pe care trebuie să le urmăreşti când alegi tavanul fals pentru baie şi bucătărie sunt impermeabilitatea şi calităţile lui antifonice.

Design special

Fie că trebuie să mascheze un plafon denivelat,scorojit,pătat sau fisurat,fie din motive pur ornamentale,trebuie ştiut că acesta poate da cu totul alte dimensiuni spaţiului de locuit. Dacă încăperea este înaltă,acesta este cea mai bună opţiune pentru a asigura confortul vizual de care ai nevoie. O noutate o constituie tavanele false care imită cerul nocturn şi luminează în întuneric. Se pot monta în dormitoare,în sufragerii sau în camera copiilor,chiar şi în băi. Ziua,pare un tavan ca oricare altul,dar noaptea luminează până la opt ore.

Credit foto:Fotolia