Ce vopsele îţi trebuie când zugrăveşti

1 51452 original jpg jpeg

Odată cu începerea sezonului cald se dă startul renovărilor şi reamenajărilor în locuinţe. Dacă şi tu simţi nevoia de o schimbare în casa ta şi vrei s-o zugrăveşti, în cele ce urmează îţi dăm câteva sugestii de alegere a vopselelor potrivite pentru a economisi bani şi efort.

Înainte de zugrăvirea propriu-zisă,trebuie să-ţi pregăteşti materialele necesare. Alegerea tipului de vopsea şi a culorii potrivite este extrem de importantă.

Vopseaua lavabilă,ideală în living şi-n dormitor

Foarte uşor de aplicat,vopseaua lavabilă este cea mai bună alegere pentru decorarea dormitoarelor sau a sufrageriei. Ceea ce trebuie să urmăreşti este să aibă o mare putere de acoperire,ceea ce înseamnă că vei aplica mai puţine straturi de vopsea. Vei consuma şi mai puţină vopsea,iar efortul de aplicare va fi minim. Mai mult,aditivii incluşi în vopselele lavabile îi dau o rezistenţă mare la murdărire,zgâriere şi pătare,dar şi o durabilitate mai mare în timp.

Reţine!

Un trafalet cu părul scurt nu va absorbi o cantitate mare de material şi ajută la o mai bună acoperire.

Pentru dormitorul copiilor,foloseşte vopsea ecologică!

Special pentru dormitoare,mai ales pentru cele destinate copiilor,vopseaua ecologică n-are miros şi o găseşti în nuanţe foarte variate. Avantajul acestor vopsele este că ele conţin exclusiv materii prime de origine minerală,animală şi vegetală (calcar şi uleiuri de plante). De aceea,este benefică îndeosebi persoanelor alergice şi copiilor.

În baie şi bucătărie,bazează-te pe vopseaua antimucegai!

Pentru încăperile expuse umezelii,vopseaua potrivită este cea lavabilă cu un conţinut ridicat de aditivi antimucegai. Înainte de a o aplica este bine să foloseşti şi o soluţie antimucegai pe care o laşi să acţioneze 5-10 minute. La fel de eficientă este şi vopseaua pe bază de cauciuc. Se spală foarte uşor şi nu lasă aburii să pătrundă în pereţi.

Extraponturi

Alegerea culorilor

În dormitor sunt recomandate culorile mate,care conferă linişte,şi nuanţele calde pentru pereţi. În schimb,în sufragerie este indicat să alegi culorii intense,stimulatoare. Pentru bucătărie cea mai inspirată este culoarea galbenă care creşte apetitul.