Ceai de lemongrass beneficii. Iarba de lămâie te ajută în 5 feluri

Ceai de lemongrass beneficii jpeg

Ceai de lemongrass beneficii. Iarba de lămâie, cunoscută şi sub numele de lemongrass, este planta folosită în bucătăria asiatică în special împotriva insomniei şi pentru întărirea imunităţii, iar cea mai populară formă este ceaiul.

Mai multe studii recente au arătat că ceaiul de lemongrass combate problemele abdominale (durerea de stomac, crampele), răceala, tusea şi ţine sub control tensiunea arterială.

Iarba de lămâie are un puternic miros de lămâie şi un gust dulceag, fiind sursă bogată de acid folic, magneziu, zinc, cupru, fosfor, fier, vitamina A, vitamina C, calciu, potasiu şi mangan. Beneficiile pe care le are ceaiul de lemongrass asupra sănătăţii sunt:

1. Ceai de lemongrass beneficii - Stimulează pierderea în greutate

Ceaiul de lemongrass conţine foarte puţine calorii, motiv pentru care este inclus în dietă. Ceaiul conţine polifenoli care ajută la creşterea consumului de energie şi la oxidarea grăsimilor, contribuind astfel la scăderea în greutate. Acesta poate fi, de asemenea, utilizat pentru detoxifiere, plus că stimulează metabolismul. Şi din moment ce ceaiul de lemongrass este un diuretic natural, consumul lui te poate ajuta să scapi de acele câteva kilograme pe care vrei să le dai jos.

2. Ţine sub control glicemia

Studiile recente arată că ceaiul de lemongrass poate scădea nivelul zahărului din sânge şi acest lucru este benefic pentru diabetici. Recomandat este să te consulţi cu medicul înainte de-a include ceaiul în alimentaţie, mai ales că urmezi un tratament medicamentos pentru diabet. În plus, se pare că ceaiul de lemongrass poate îmbunătăţi nivelul de glucoză din sânge.

3. Ceai de lemongrass beneficii - Îmbunătăţeşte digestia

La fel ca multe alte ceaiuri, şi cel de lemongrass are efecte pozitive asupra digestiei. El funcţionează ca un remediul alternativ pentru crampe, durerea de stomac şi alte probleme digestive, în timp ce îmbunătăţeşte procesul de digestie. Studiile au arătat că ceaiul de lemongrass poate fi eficient în tratarea ulcerului gastric.

4. Îmbunătăţeşte funcţia renală

Ceaiul din iarbă de lămâie funcţionează ca un detoxifiant şi îmbunătăţeşte funcţia rinichilor. Prin consumul ceaiului este redus riscul de îmbolnăvire a rinichilor, care sunt foarte importanţi pentru buna funcţionare a organismului.

5. Ceai de lemongrass beneficii - Combate tulburările de somn

Ceaiul de lemongrass are efect calmant, combătând insomnia şi starea de nervozitate. Foarte eficient în acest caz este şi uleiul esenţial de lămâie.

Credit foto: www.thanhnien.vn