Ceai pentru gastrită. 6 infuzii ce îţi liniştesc arsurile dureroase

1 65744 original jpg jpeg

Ceai pentru gastrită. Arsuri stomacale, greaţă, dureri în capul pieptului, gust acru în gură: aceste simptome apar când te chinuie gastrita. Ai la-ndemână ceaiuri care te pot ajuta să scapi de aceste neplăceri cât mai repede.

1. Ceai pentru gastrită - Ceaiul de gălbenele

Cunoscute şi sub denumirea  populară de filimică,gălbenelele înfloresc tot timpul anului. Au un conţinut bogat de mucilagii,saponine şi uleiuri volatile,de aceea sunt recomandate în ameliorarea simptomelor gastritei. Bei ceai din flori de gălbenele de trei ori pe zi,la un sfert de oră după mese.

Pui la fiert 250 de ml de apă,iar când dă în clocot,pui o lingură de flori uscate şi iei de pe foc. Acoperi ibricul cu un vas 10 minute,după care poţi bea ceaiul. Îl poţi îndulci cu o linguriţă cu miere.

2. Ceaiul de muşeţel

Un alt ceai pentru gastrită este ceaiul de muşeţel.

Fiindcă are proprietăţi calmante şi cicatrizante,  ceaiul de muşeţel este recomandat în calmarea arsurilor gastrice care apar frecvent la pacienţii cu gastrită. Pui două linguriţe de flori la o cană cu apă fierbinte,laşi acoperit 10-15 minute,după care îl bei. Remediul se administrează de două ori pe zi,până când simptomele dispar. Nu este indicat femeilor însărcinate,căci stimulează contracţiile şi ar putea duce la un avort spontan.

3. Ceai pentru gastrită - Ceaiul de afine

Ceaiul din afine uscate ajută la vindecarea afecţiunilor stomacului,datorită proprietăţilor calmante. Acest lucru se datorează conţinutului bogat de taninuri pe care îl au aceste fructe.

Ceaiul poate fi preparat dintr-o lingură de fructe uscate,peste care torni 300 ml de apă fiartă şi răcită. Laşi la macerat peste noapte,iar apoi bei cantitatea de lichid obţinută pe parcursul unei zile.

4. Ceaiul de tătăneasă

Un excelent ceai pentru gastrită este şi ceaiul de tătăneasă.

Plantă medicinală cunoscută de pe vremea dacilor,tătăneasa are nenumărate efecte benefice asupra sănătăţii. În ceea ce priveşte gastrita,este recomandat ceaiul din rădăcină de tătăneasă. Calmează mucoasa gastrică,datorită conţinutului de alantoină.

Pui la fiert două linguriţe de rădăcină mărunţită,iar când dă în clocot,iei de pe foc. Laşi să se răcească. Bei una-două căni de ceai pe zi,timp de o lună. După o pauză de două săptămâni,poţi relua cura.

5. Ceai pentru gastrită - Ceaiul de sunătoare

Un efect cicatrizant îl are şi sunătoarea. Prepari ceaiul din două linguriţe de plantă la o cană cu apă clocotită. Laşi să infuzeze 10-15 minute,după care îl bei. Remediul se administrează de două ori pe zi,înainte cu un sfert de oră de masă,până când scapi de simptomele neplăcute. Ca efectul să fie mai puternic,poţi combina sunătoarea cu roiniţă.

6. Ceaiul de tei

De multe ori,gastrita poate apărea şi pe fond nervos,  în perioadele stresante. În această situaţie,poţi apela la ceaiul de tei,care are proprietăţi relaxante. Peste două linguriţe de flori de tei uscate torni o cană cu apă clocotită. După cinci minute,adaugi o linguriţă cu miere. Bea câte o cană de ceai pe timpul zilei şi una seara,înainte de culcare.

Pietre la fiere