Ceaiul care topeşte grăsimile
Ştim că pentru a slăbi şi pentru a ne menţine în formă trebuie să acordăm atenţie alimentaţiei şi să practicăm sport. Cu toate acestea, foarte multe femei sunt în căutare de soluţii care să le ajute să obţină silueta la care visează. Ce pot face pentru a obţine rezultate?
Pot include în regimul de slăbit un ceai. El este pe bază de scorţişoară şi foi de dafin. Ambele ingrediente sunt cunoscute pentru proprietăţile pe care le deţin şi pentru abilităţile lor de stimulare a metabolismului şi, implicit, a procesului de pierdere în greutate. Este important de ştiut că nu este o băutură miraculoasă, dar oferă rezultate pe termen lung.
Scorţişoara
Scorţişoară conţine uleiuri esenţiale importante şi antioxidanţi care "stimulează" metabolismul odată ce sunt absorbite în organism, crescând capacitatea de a arde calorii şi de a elimina grăsimile. În plus, are un conţinut caloric scăzut iar componentele sale reprezintă o sursă importantă de energie pentru organism.
Foaia de dafin
Timp de mulţi ani, foile de dafin au fost folosit pentru a stimula metabolismul şi pentru a reduce excesul de grăsime. În timp ce nu este la fel de popular precum alte plante şi condimente, unii văd dafinul ca cel mai eficient când vine vorba de pierderea în greutate şi îmbunătăţirea digestiei. Foaia de dafin conţine antioxidanţi puternici şi compuşi antiinflamatori care ajută la restabilirea funcţiei digestive şi intestinale, favorizând eliminarea deşeurilor. Proprietăţile sale diuretice elimină lichidele reţinute în organism, un factor care este direct legat de creşterea în greutate.
Cum prepari ceaiul
Principalul beneficiu al ceaiului de scorţişoară şi de foi de dafin este detoxifierea. Totuşi, el poate contribui, în general, la arderea grăsimilor din orice parte a corpului, nu numai asupra grăsimii din zona abdomenului. Cel mai important este să îţi suplimentezi consumul obişnuit cu o dietă echilibrată şi un stil de viaţă sănătos.
Ai nevoie de:
- 2 ceşti de apă (500 ml)
- 1 lingură scorţişoară pudră
- 6 foi de dafin
- 1 lingură de miere
Mod de preparare:
Pune apa într-un ibric la fiert. Adaugă scorţişoara şi foile de dafin, apoi trebuie să reduci focul la minimum. Acoperă ibricul cu o farfurie şi lasă-l în jur de 2-3 minute, după care ia-l de pe foc. Lasă-l să se răcească, apoi strecoară ceaiul într-o cană.
Când se bea:
Se bea o ceaşcă de ceai de scorţişoară pe stomacul gol. Păstrează ceaiul rămas şi mai bea o ceaşcă după-amiaza. Recomandat este să se bea ceai de scorţişoară şi foi de dafin de cel puţin trei ori pe săptămână.
Precauţie:
Această băutură naturală trebuie evitată dacă urmezi un tratament medicamentos. De asemenea, nu este recomandat persoanelor bolnave de boli hepatice şi femeilor însărcinate.