Ceaiul cu unt, reţeta indiană pentru un organism sănătos

1 77320 original jpg jpeg

Originar din India şi băut în mod obişnuit în Tibet şi Nepal, ceaiul cu unt oferă beneficii imense pentru sănătate. De la stimularea energiei, îmbunătăţirea digestiei şi altele, ceaiul cu unt s-a dovedit a fi o băutură sănătoasă pentru toată lumea.

Datorită antioxidanţilor şi a acidului linoleic, ceaiul cu unt previne mai multe afecţiuni. La fel ca laptele, mierea şi alte condimente care îi oferă ceaiului un gust aparte, untul este adăugat în ceai pentru gustul său sărat. Iată de ce ar trebui să începi să bei ceai cu un cub mic de unt în el.

Combate constipaţia

Grăsimile din unt îmbunătăţesc digestia şi, implicit, tranzitul intestinal. Prin urmare, ceaiul cu unt care este bogat în grăsimi combate constipaţia.

Îmbunătăţeşte funcţia creierului

Ceaiul cu unt este bogat în antioxidanţi care luptă împotriva daunelor produse de radicalii liberi la nivelul creierului. În plus, consumul regulat previne riscul de demenţă şi boala Alzheimer. Aşadar, ceaiul cu unt stimulează funcţia creierului, care trebuie să fie activ în ciuda faptului că înaintăm în vârstă.

Îmbunătăţeşte digestia

Ceaiul cu unt stimulează metabolismul, care are efect asupra procesului de digestie - alimentele vor fi digerate mai uşor. În plus, orice ceai combinat cu un cub de unt previne refluxul acid prin reducerea nivelului de acid din organism.

Combate senzaţia de greaţă

Antioxidanţii şi catechinele prezente în ceai stimulează energia şi combate greaţa, oboseala şi senzaţia de slăbiciune. În plus, întăreşte sistemul imunitar, făcându-te să te simţi mult mai energică.

Reduce poftele alimentare

Ceaiul cu unt este un supresor al apetitului. Ajută la creşterea ratei metabolice a organismului, reducând în acelaşi timp poftele pentru alimente cu o cantitate mare de grăsimi. Astfel, stomacul se simte mai plin pentru o perioadă mai lungă de timp.

Untul din ceai este extrem de bun pentru sănătatea ta. Prin urmare, fă-ţi un obicei din a adăuga un cub mic de unt în ceaiul pe care-l bei dimineaţa sau seara. Te vei simţi mult mai bine după ce vei începe să consumi această băutură naturală.