Cei mai arătoşi cocoşi

1 57688 original jpg jpeg

Sunt frumoşi, ţanţoşi şi au un comportament diferit, în funcţie de rasa din care fac parte. În vreme ce unii sunt renumiţi pentru agresivitate, alţii sunt blânzi şi etalează un penaj în culori minunate.

Pentru noi,cei care am crescut la ţară şi am observat în curtea bunicilor tot felul de vietăţi cu pene care de care mai colorate, cocoşii ţanţoşi,cu pene multicolore,nu reprezintă ceva nou. Îi vedeam tot timpul în ogradă: scurmau după insecte şi viermi, cucurigau la ore fixe şi se băteau cu alţi înaripaţi, pentru a cuceri gloata de găini ouătoare.

Cocoşii de mătase japoneză, pufoşi şi buni de leac

Ţările asiatice se mândresc cu o rasă de cocoşi extrem de pufoşi şi foarte arătoşi, care au o reputaţie bună. Cocoşii zişi „de mătase japoneză“ sunt consideraţi cea mai bună mâncare medicinală, întrucât carnea lor, comparativ cu a altor păsări, produce o cantitate mai mare dintr-un antioxidant care protejează împotriva unor boli precum anemia şi diabetul.

Rasa Gât golaş de Transilvania, renumită la noi

Gât golaş de Transilvania este singura rasă românească de găini de curte. Gâtul lor fără pene i-a intrigat pe oameni de-a lungul vremii şi mulţi s-au întrebat dacă este un hibrid derivat din curcan sau face parte din familia găinilor. Oamenii de ştiinţă au identificat o mutaţie genetică în ADN,iar acesta este motivul pentru care cocoşii din rasa aceasta şi-au pierdut penele. Chiar şi cu gâtul dezgolit,păsările sunt foarte apreciate pentru carnea lor.

Ştiai că...

... rasa Gât golaş de Transilvania a fost introdusă în Marea Britanie în anii '20? Abia în 2011 a fost efectuată o cercetare la Institutul Roslin din cadrul Universităţii din Edinburgh,care a explicat de ce păsările acestei rase nu au pene în zona gâtului.

Coocoşii Buff Orpington sunt cei mai docili

Cocoşii din rasa Buff Orpington sunt unii dintre cei mai comuni în Europa. Sunt consideraţi adevărate frumuseţi aurii. Înaripatele sunt extrem de docile şi sunt relativ prietenoase. Tocmai din acest motiv,mulţi oameni vor să le crească în curţile lor.

Cocoşii Reza Aseel luptă până la moarte

Uşor de recunoscut – mare, solid, cu privire agresivă şi cu creasta ca o jumătate de nucă, cu gheare puternice şi pieptul bombat-cocoşul Aseel este originar din India şi Pakistan. Se remarcă îndeosebi pentru agresivitatea sa şi, de multe ori,se bate cu alte păsări doar de dragul distracţiei, chiar dacă are doar câteva săptămâni de viaţă. Când ajunge la maturitate,se luptă până la moarte, având un comportament războinic. Cocoşii Reza Aseel au o postură distinctă, stau drepţi în faţa adversarului, au o mândreţe de coadă şi o musculatură bine definită.