Cei mai bizari companioni

1 47051 original jpg jpeg

O maimuţă, o focă sau un micro purcel reprezintă, pentru unii, cea mai bună alegere când vine vorba de companioni.

Articole pe aceeaşi temă:

Alege-mă! Eu sunt cel mai iubitor!

Top 10 cele mai inteligente rase de câini

Cele mai frumoase rase de pisici

Când vrei să ai un animăluţ prin preajmă,te gândeşti,în general,să-ţi iei un câine sau o pisică. Există însă alte câteva animale care s-au dovedit a fi foarte buni prieteni în casa omului,poate chiar mai buni pentru stăpânii lor decât cei mai sus pomeniţi.

Maimuţa Marmoset,inteligentă şi foarte jucăuşă

De cum a văzut într-un adăpost o maimuţică din rasa Marmoset,o americancă în vârstă de 22 de ani s-a îndrăgostit de ea şi a adoptat-o. I s-a părut cel mai drăguţ animal de companie,aşa micuţă şi slăbuţă (cântăreşte doar 100 de grame şi are aproximativ 20 de cm). Stăpâna spune despre ea că este un animal foarte inteligent,activ,căruia îi place să alerge şi să se joace. În casă,are o cutie spaţioasă în care doarme,un spaţiu amenajat unde să-şi facă nevoile şi multe jucării de pluş.

Foca,admirată pentru blană

Focilor le place foarte mult apa,dar probabil că,dacă ar putea vorbi,foca din imagine ar spune că n-o duce rău nici pe uscat,în apartamentul stăpânei ei din Rusia. Aceasta din urmă o hrăneşte cu peşte şi o răsfaţă zilnic cu băi reci în cadă,până când va reuşi să-i construiască un bazin special.

Este o focă foarte norocoasă,fiindcă nu va fi vânată niciodată pentru blana ei superbă. Se află în siguranţă la familia ei adoptivă,care o admiră şi o îngrijesc ca pe propriul copil.

Micro purceii,animale-jucărie

Mini purceluşii au devenit,de vreun an,foarte populari ca animale de companie în casele britanicilor,dar şi ale vedetelor din lumea întreagă. Ce-i recomandă? Întâi de toate,drăgălăşenia,statura şi greutatea mică (la naştere sunt de mărimea unei căni de ceai,iar ca adulţi,ajung cam până la genunchiul unui om),dar şi lipsa pretenţiilor când vine vorba de îngrijire:sunt curaţi,nu fac gălăgie,nu trebuie scoşi afară şi nu provoacă alergii.

Puii de găină coloraţi,preferaţii copiilor

Mici şi pufoşi,puii galbeni de găină sunt adevărate atracţii vii pentru copii. Dar dacă ar avea mai multe culori,astfel încât cei mici să-şi poată alege unul preferat?

Un grup de comercianţi de animale de companie din Fillipine a pus ideea în practică,vopsind în diferite culori puii de găină.

Niciun copil care îi vede nu poate rezista tentaţiei de a lua unul acasă. Din fericire,părinţii nu trebuie să scoată bani mulţi din buzunar,preţul unui pui colorat fiind de aproximativ şase cenţi.