Cei mai ciudaţi papagali vorbitori

1 62173 original jpg jpeg

Papagalii vorbitori nu sunt doar excelente animale de companie – ei te pot uimi într-o mie şi una de feluri.

Cei mai ciudaţi papagali vorbitori :Jako,cel mai vorbăreţ

Papagalulgri african(Psittacus erithacus),cunoscut şi ca papagalul Jako este o specie de papagali originară din pădurile Africii de Vest şi Centrale. Este considerat ca fiind foarte inteligent,putând acumula un vocabular bogat – până la 500 de cuvinte şi expresii  -,pe care le pronunţă foarte tare şi clar. De aceea,este foarte îndrăgit ca animal de companie. Este capabil să imite nu numai vocea umană,dar şi alte sunete din natură. Sunt blânzi,pot fi ţinuţi cu uşurinţă în mână,sunt foarte jucăuşi.

Cei mai ciudaţi papagali vorbitori:Amazonianul trăieşte 80 de ani!

Papagalul amazonian cu fruntea albastră (Amazona aestiva) este jucăuş şi blând – dar trebuie să îi acorzi mult timp şi să te ocupi de el. Când este bine îngrijit,poate trăi până la 80 de ani! Se manifestă gălăgios la răsăritul soarelui şi la apus.

Cei mai ciudaţi papagali vorbitori:Electus şi superbele sale culori

Papagalii numiţi Electus sau Marele Electus (Eclectus roratus) se remarcă nu doar prin faptul că pot imita vocea umană,ci şi prin culorile lor superbe. Însă,în mod curios,masculii nu seamănă deloc cu femelele :în timp ce „băieţii” au un cioc de culoarea coralului,cu pene predominant verzi,cu nuanţe de roşu şi bleumarin la nivelul aripilor şi cozii,„fetele” au cioc negru,penele roşii la nivelul capului şi cozii,bleumarin la nivelul pieptului şi la ceafă. Aceste  diferenţe i-au făcut pe primii cercetători să creadă că e vorba de specii diferite !