Cei mai coloraţi peşti de acvariu

1 59425 original jpg jpeg

Vrei să aduci puţină culoare în viaţa ta? Pe lângă vestimentaţie şi machiaj, poţi încerca să-ţi înfrumuseţezi spaţiul de acasă cu un acvariu populat de peşti care mai de care mai pestriţi.

Iată care sunt cele mai potrivite exemplare!

Evantai multicolor:peştişorii Guppy

Guppy sunt consideraţi adevărate bijuterii în acvarii pentru că au un colorit foarte plăcut şi o eleganţă aparte. Nu ating mai mult de 2-3 centimetri la maturitate,sunt uşor de îngrijit,chiar şi de către începători,şi pot fi foarte energici dacă le place mediul în care trăiesc. Masculii sunt foarte preţuiţi pentru coada lor în formă de evantai. Dacă ai un acvariu mic,este bine să-l populezi cu 8-10 peşti,ca să nu suprapopulezi spaţiul. În plus,aşază în căsuţa lor un strat de două degete de pietriş alb sau de culoarea nisipului,ca să le evidenţiezi paleta de nuanţe.

Explozie de culoare:Betta splendens

Betta splendens se află în topul celor mai frumoşi peşti de apă dulce. Ei mai sunt numiţi şi „peştii cu voal“ pentru că au înotătoarele foarte dezvoltate şi,când sunt întinse,acestea par că le acoperă corpul ca un voal. Însă ce-i face cu adevărat remarcabili este spectacolul coloristic pe care-l oferă în acvariu,ei mândrindu-se cu nuanţe inedite de bleu,albastru,turcoaz,roşu,galben,alb,negru şi ciocolatiu. În general,sunt peşti foarte prietenoşi şi nepretenţioşi. Cu toate acestea,nu pune doi masculi în acelaşi acvariu,pentru că se vor lupta până la moarte,şi evită să-i aşezi în acelaşi spaţiu cu peşti ce au înotătoare foarte lungi,întrucât pot să ciupească.

Tente de foc şi albastru:peştele Ramirez

Mikrogeophagus ramirezsaupeştele Ramirez,numit aşa după cel care a descoperit pentru prima dată această specie,se găseşte într-o varietate de culori şi nuanţe care mai de care mai deosebite. În mod normal,corpul lui este albastru,brăzdat de dungi groase,negre sau tot închise la culoare. Botul este pictat în nuanţe de foc,roşu cu tente portocalii sau galbene. Abdomenul femelei are o pată roşie sau mov care se intensifică în perioada de reproducere. Este molcom,nu trebuie să fie pus într-un loc populat de peşti foarte energici şi are nevoie de un acvariu cu multe plante şi ascunzători. Trebuie să ţii cont de faptul că se poate îmbolnăvi din cauza variaţiilor prea mari de temperatură şi că preferă hrana vie,în special larvele.



Recente

slabit jpg
detergent de spalat rufe jpg
fasole alba uscata jpg
Supa rece de legume, Sursa foto shutterstock 668899363 jpg
Cafea sau ceai  Sursa foto shutterstock 2195838791 jpg
imbatranirea prematura este accelerata de felul in care bei apa jpg
Prajitura cu scortisoara  Sursa foto shutterstock 1038045298 jpg
Lasagna cu spanac  Sursa foto shutterstock 362034866 jpg
Exercitii Pilates care iti subtiaza talia  Sursa foto shutterstock 610194995 jpg
ulei de masline jpg
Poza de cover  Care sunt principalele aspecte intalnite la copiii cu tulburare de spectru autist  Iata ce trebuie sa cunosti despre acestea! Copil cu TSA, terapeut, cabinet jpg
gradinarit  jpg
Gogosi cu mas si scortisoara  Sursa foto shutterstock 318892187 jpg
Felul in care dormi conteaza jpg
Ce provoaca manacarimi ale pielii  Sursa foto shutterstock 1169648437 jpg
Placinta cu spanac si branza  Sursa foto shutterstock 1074532910 jpg
pisică albă  foto   Shutterstock jpg
Briose cu mere  sursa foto shutterstock 1468526849 jpg
bicicleta, sala de fitness jpg
polipii pe colon jpg