Cel mai bun mod de a conserva busuiocul
Busuiocul este o plantă aromatică foarte des utilizată în prepararea mâncărurilor şi uneori chiar a deserturilor. Însă este de preferat ca acesta să fie folosit proaspăt deoarece atunci când se usucă îşi pierde din culoare şi aromă. Iată cum să conservi busuiocul, astfel încât să-şi păstreze culoarea şi aroma mai mult timp:
Busuioc îngheţat
Îngheţat, dar nu oricum, adică nu-l pui în congelator pur şi simplu. Înainte, trebuie să-l fierbi, fiindcă doar astfel bacteriile responsabile cu descompunerea enzimelor sunt omorâte. Pune busuiocul într-un vas cu apă clocotită şi lasă-l doar câteva secunde, până se ofileşte. După aceea, pune-l într-o oală cu apă rece ca gheaţa.
Pasul al doilea
Fierberea este doar primul pas. După ce l-ai fiert şi uscat, îndepărtează frunzele de pe tulpină. Pune-le într-un blender alături de puţin ulei de măsline şi amestecă-le până când obţii o pastă lichidă.
Cum îl congelezi
Foloseşte pungi speciale pentru congelat, astfel încât să le foloseşti pe rând ori de câte ori prepari ceva cu busuioc. Odată decongelate, pungile nu mai trebuie să fie congelate din nou.
Poţi folosi şi recipientul pentru gheaţă pentru a congela pasta.
Includerea busuiocului în alimentaţie aduce numeroase beneficii pentru sănătate. Printre acestea, întărirea imunităţii, stimularea funcţiilor ficatului, prevenirea diabetului, calmarea durerilor, funcţionând ca un analgezic.