Cele mai dificile pete de pe haine. Cum se scot cu top 3 trucuri

cele mai dificile pete jpeg

Te-ai îmbrăcat rapid şi ai aplicat cel mai simplu machiaj din fond de ten, puţin creion dermatograf, mascara şi ruj. Un mic accident vestimentar îţi spune că trebuie să schimbi bluza. Fondul de ten s-a întins prea bine şi a ajuns până la guler. Ce e de făcut? Află în acest articol cum să scoţi cele mai dificile pete.

Petele cosmetice sunt greu de îndepărtat de pe haine,dar există soluţii eficiente pentru a le îndepărta singură,cu efort minim.

1. Cele mai dificile pete - Şterge fondul de ten cu pudră de talc

Ai pătat o haină cu fond de ten? Dacă materialul din care este confecţionată este natural,adică din bumbac,lână sau in,pata va ieşi rapid cu ajutorul pudrei de talc.

Tot ce ai de făcut este să acoperi zona murdară cu un strat gros de praf alb,apoi cu un şerveţel dublu de hârtie şi apoi să treci peste cu fierul de călcat încălzit. Pudra va atrage grăsimea ca un magnet,iar pata care rămâne va ieşi cu o soluţie de amoniac.

2. Rimelul se curăţă cu detergent de vase

Hainele pătate de fard de obraz,cremă iluminatoare sau corectoare dar şi de mascara se înmoaie în apă caldă cu detergent de vase. Lasă-le câteva ore,apoi spală-le în mod obişnuit la maşina de spălat.

3. Cele mai dificile pete - Rujul iese cu bicarbonat

Ca să ştergi petele de balsam de buze,ruj şi gloss de pe haine,poţi folosi detergent lichid de vase. Într-un vas cu apă caldă,pune o lingură de detergent lichid şi lasă materialul acolo câteva ore,să-şi facă efectul. Apoi speli hainele pătate la maşină.

Când vine vorba de cele mai dificile pete, zonele murdărite de ruj pot fi curăţate la fel de bine şi cu bicarbonat de sodiu. Pune bluza afectată pe o masă,udă cu apă zona cu ruj,apoi presară peste murdărie bicarbonat de sodiu.

Freacă bine materialul şi,dacă nu iese,mai poţi folosi şi câteva picături de oţet alb. Oţetul cu bicarbonat vor face o spumă cu efect dezinfectant.

Nu încerca să ştergi petele,indiferent că sunt de ruj,fond de ten,rimel sau fard cu şerveţele umede. Vei întinde murdăria şi mai rău.