Cele mai frumoase plante de ghiveci

1 46581 original jpg jpeg

Odată cu venirea anotimpului rece, optează pentru plantele care îţi luminează casa şi înveselesc decorul mohorât.

Anthurium,pentru o vară prelungită

Cunoscută şi sub numele de „limba de foc” sau „floarea flamingo”,plantaîmprumută din şarmul ei camerei pe care o decorează datorită culorilor florilorsale (albe,roşii,roz sau portocalii),care se păstrează tot anul. Esteoriginară din America tropicală şi cunoaşte diverse subspecii dintre care unaspecială,fără flori şi cu frunze cu nervuri clar definite:Anthuriumclarinervum.

Este foarte uşor de întreţinut. Nu o pune în plin soare,ci într-un locparţial luminat. Nu o uda prea des.

Zamioculcas,rezistentă şi nepretenţioasă

Originară din Africa,este foarte rezistentă. Aer uscat,surse de încălzire sauanimale domestice,poate suporta orice. Frunzele sale sunt solide,strălucitoare şi au forme regulate. Datorită faptului că este obişnuită cu regiunile montane din AfricaOrientală,planta este foarte uşor de întreţinut.

Nu lăsa pământul să se usuceprea tare,dar nici nu o uda excesiv. Nu o ţine în soare puternic,ci într-o zonăluminoasă sau semiumbrită.

Aechmea,culoare şi exotism

Este o plantă foarte rezistentă,cu frunze spectaculoase. Originară dinjungla tropicală a Americii de Sud,planta colorează casa datorită florilorsale albastre sau galbene,violet,roşii sau albe.

Are nevoie doar de puţină lumină şi apă,fără excese de niciun fel.

Gardenia,delicată şi parfumată

Este o plantă pretenţioasă. Creşte greu şi înfloreşte abia după un an de la plantare,iar bobocii au nevoie de 50 de zile ca să se deschidă. Florile ei,persistente şi foarte parfumate,fac aşteptarea să merite.

Are nevoie de lumină indirectă,de udare abundentă şi de o temperatură constantă. Aerul uscat şi cald o face să-şi piardă bobocii şi duce la apariţia dăunătorilor,iar lipsa apei şi a luminii determină uscarea şi căderea frunzelor.