Cele mai murdare locuri din casă

1 71533 original jpg jpeg

Dacă te speli des pe mâini şi faci curat săptămânal atunci ar trebui să fii protejată de germeni şi bacterii, nu-i aşa? Ei bine, lucrurile nu sunt la fel de simple. Iată care sunt cele mai murdare locuri din casă!

Suportul pentru periuţa de dinţi

Obişnuieşti să-ţi ţii periuţa de dinţi într-un suport special,mai ales când este în preajma toaletei,dar te-ai gândit câţi microbi se strâng în suportul ei? În timp se depune prafulşi împreună cu apa care se scurge pe lângă periuţă se creează un loc propice dezvoltării bacteriilor. Din acest motiv este recomandat să speli suportul de două ori pe săptămâni cu apă fierbinte şi săpun.

Covoraşul din baie

Se udă şi se usucă în fiecare zi,timp în care stă pe podeaua din baie,acolo unde se dezvoltă bacterii şi mucegaiuri. O soluţie ar fi să nu ieşi pe covor,ci pe un prosop pe care să-l pui la uscat de fiecare dată după ce-l foloseşti. Dacă ieşi direct pe covor îl poţi usca presărând un strat de praf de copt,pe care-l laşi 30 de minute să acţioneze şi apoi îl aspiri.

Uşa de la frigider

Ai grijă să nu ai alimente expirate în frigider şi-l ştergi cât de des poţi. Dar asta nu este întotdeauna suficient. Mânerul frigiderului şi mai ales garnitura din jurul uşii sunt locuri unde se pot dezvolta bacterii,care mai apoi pot ajunge în frigider şi pot contamina alimentele. Aşadar,o dată pe săptămână şterge mânerul şi garnitura cu o soluţie formată din trei părţi apă şi o parte oţet. Aplică soluţia,las-o 5 minute să acţioneze şi şterge cu o cârpă uscată. Pentru a pătrunde în interiorul garniturilor poţi folosi o periuţă de dinţi.

Telefonul mobil

Gândeşte-te în câte locuri este aşezat telefonul tău zilnic. Stă în geantă,pe birou,te joci cu el cu mâinile murdare pentru ca mai apoi să-l aşezi pe masă sau chiar pe pat. Nu e de mirare că bacterii precum stafilococii şi salmonella îşi găsesc un loc propice pentru a se dezvolta. Din acest motiv este recomandat să ştergi telefonul sau măcar husa de protecţie o dată la două zile cu o substanţă dezinfectantă.

Jucăriile animalelor de casă

Sunt prietenii de joacă ai câinilor şi pisicilor,mai ales în momentele în care sunt singuri. Sunt însă lăsate pe podea,în diferite colţuri ale casei de unde pot lua diferite bacterii. Aşadar,nu uita să le speli regulat.Recente

bijuterii navajo jpg
Astenie de toamna, foto shutterstock  jpg
Articol   De ce sa alegi o vopsea de par fara amoniac 5 motive jpg
Care sunt ultimele tendințe în materie de covoare pentru anul 2022 cover jpg
rochie albă de mireasă  Sursa foto   Shutterstock jpg
Haine intrate la apă Cum să le refaci  Sursa foto Shutterstock jpg
clickpentrufemei lucrezia carnelos kn6QrWtnAtY unsplash jpg
Cum sa fii confortabila si rafinata in sezonul rece TOP piese vestimentare care NU pot lipsi din garderoba ta! jpg
tipuri de nasturi jpg
Anca Alungulesei silueta jpg
sfaturi parinte copil shutterstock 1318903208 jpg
cateva detalii importante la alegerea vasului de wc  1654350490 jpg
caserole catering din polistiren snick ambalaje jpg
De ce este extrem de important să îți usuci mâinile după spălare, foto shutterstock jpg
Cele mai utile electrocasnice descopera aparatura esentiala pentru o casa moderna jpg
Ce include revizia periodica a masinii si cand ar trebui sa o faci jpg
input jpg
Kiwi, foto shutterstock jpg
Ce băutură caldă şi delicioasă îţi reduce colesterolul   Sursa foto Pixabay jpg
amantă personalități moarte  sursa foto   Shutterstock jpg