Cele mai simple moduri prin care îmbunătăţeşti memoria

1 71109 original jpg jpeg

Simţi că în ultima vreme ai uitat mai multe lucruri importante? Dacă da, trebuie să ştii că există anumite metode care ajută la îmbunătăţirea memoriei şi menţinerea creierului activ.

Reţinerea informaţiilor este una dintre cele mai importante funcţii ale creierului,fără de care ar fi extrem de greu să duci o viaţă normală. În plus,memoria este funcţia continuă de procesare a informaţiilor.

Memoria poate fi împărţită în două tipuri:de lungă durată şi de scurtă durată.

Memoria de scurtă durată poate stoca informaţiile într-o cantitate mai mică pentru o perioadă mai scurtă,în timp ce memoria de lungă durată stochează mult mai multe informaţii şi pentru o perioadă mai lungă.

Pe măsură ce înaintăm în vârstă,celulele creierului încep să se deterioreze,astfel încât anumite funcţii,cum este memoria,pot fi afectate. De aceea,este important să fie păstrat creierul mereu activ şi sănătos,pentru a îmbunătăţi memoria.

Iată câteva modalităţi de îmbunătăţire a memoriei:

Exerciţii pentru creier  

O modalitate prin care poţi stimula creierul este menţinerea creierului activ rezolvând puzzle-uri,integrame,jucând remi,şah,sau învăţând lucruri noi,în mod regulat.

Tratează infecţiile din corp

Studiile au arătat că anumite infecţii bacteriene care sunt lăsate netratate,pot avea efecte negative asupra celulelor creierului,cauzând pierderea memoriei. Aşadar,de acum înainte nu mai lăsa nicio infecţie netratată.

Crează noi amintiri

Dacă vrei să îmbunătăţeşti memoria în mod natural,crează noi amintiri întâlnind noi oameni,călătorind în diferite locuri,şi altele,în care menţii mereu creierul activ.

Evită stresul

Un alt mod prin care poţi îmbunătăţi memoria este prin reducerea stresului. Calmează-te şi evită activităţile care pun multă presiune.

Mănâncă alimente bogate în probiotice

Prin consumul de alimente bogate în probiotice precum iaurtul,poţi stimula memoria,deoarece bacteriile intestinale sănătoase pot ajuta la îmbunătăţirea ei într-o mare măsură.

Meditaţia

Prin practicarea zilnică a meditaţiei poţi stimula memoria. În plus,ajută la producerea de noi celule sănătoase.

Exerciţiile fizice

Exerciţiile,în special plimbatul şi mersul pe bicicletă,ajută la menţinerea celulelor creierului active. În plus,studiile spun că îmbunătăţesc memoria.