Cele mai spectaculoase orhidee

1 71999 original jpg jpeg

Natura oferă peste 25.000 de soiuri de orhidee şi mai bine de 100.000 de hibrizi. Puţini sunt cei care nu se lasă seduşi de frumuseţea lor. Descoperă care sunt cele mai fascinante şi populare tipuri!

Orhideea-molie,cea mai cunoscută

Orhideea-molie,cunoscută şi sub numele latin de Phalaenopsis,este cea mai cunoscute în rândul care doresc să aibe o floare exotică în apartament. Este şi foarte rezistentă,putând supravieţui multor greşeli de îngrijire. Iar florile sunt cu adevărat spectaculoase:petalele sunt albe sau roz-violet-culoare numită de designeri „mov orhidee“. Planta dă o notă elegantă şi distinctă locului în care creşte- fie la birou, fie într-o încăpere destinată relaxării. În sălbăticie,Phalaenopsis creşte pe copaci,într-un mediu cu umiditate constantă. Florile au formă de fluture şi rezistă chiar şi 2-3 luni,inclusiv iarna.

Papucul-doamnei,vedeta apartamentului

Deşi produce o singură floare pe plantă,Paphiopedilum este atât de interesantă şi de elegantă,încât devine rapid motivul de mândrie al celui care o îngrijeşte. Aceasta este preferată tocmai datorită formei curioase şi neobişnuite a petalelor,sub formă de sabot. Coloritul petalelor este divers,de la roz pal,la roşu închis,maro sau verde. Există o subspecie extrem de rară şi de căutată,ale cărei sepale laterale pot atârna până la 1 metru-ceea ce face ca preţul unei singure flori să atingă sume fabuloase.

Vanda iubeşte lumina şi căldura

Florile orhideei Vanda – numită şi orhideea albastră sau de Singapore- au un aspect deosebit,părând că sunt croşetate,iar culorile de un albastru indigo le dau un aer relaxant şi captivant. Datorită aspectului deosebit,Vanda este folosită în aranjamente florale protocolare,pentru evenimente speciale sau pentru realizarea unui cadou floralunic. Nu are nevoie de întreţinere specială,ci doar de multă căldură şi de lumină permanentă. Pe timpul verii,trebuie să fie udată de două ori pe săptămână,în timp ce iarna este suficient o singură dată.

Dedrobium,floarea restaurantelor thailandeze

Are un aspect deosebit şi e populară,dat fiind că e relativ uşor de întreţinut. Creşte într-o mare varietate de forme şi culori. Dendrobium poate produce unele dintre cele mai impresionante flori-cel mai des întâlnite în restaurantele thailandeze,care decorează mesele cu plante proaspete.O singură tulpină poate produce zeci de flori albe delicate,cu margini de un purpuriu pal.În habitatul natural,această orhidee creşte la altitudini mari. 

Miltonia,panseluţa exotică

E o floare cu un parfum cald şi plăcut,pe lângă aspectul său cu totul special. Aceste calităţi o fac să fie preferată în decoraţiunile interioare,dimensiunea ei redusă făcând-o să pară prea delicată pentru exterior. Datorita formei şi a modelului de pe petale,Miltonia mai este numită şi orhideea panseluţă. Florile au culori vii,variate,de la roşu,la alb,roz sau galben. Fiind plăpândă,orhideea originară din Brazilia este dificil de cultivat,având nevoie de un pământ aerisit,care să nu reţină prea multă apă.

Orhideea barcă,sensibilă la apa de la robinet

Planta având denumirea latină Cymbidium este fascinantă,chiar şi în afara perioadei de înflorire,datorită frunzelor ei dese,lungi şi subţiri,care deseori depăşesc lungimea de 1 metru şi oferă un aspect de cascadă. Când înfloreşte,Cymbidium este un adevărat spectacol de culoare. În lunile calde-perioada în care se dezvoltă cel mai mult,are nevoie de multă apă,cât mai pură,deoarece e foarte sensibilă la sărurile existente în apa de la robinet.Recente

shutterstock 1494529091 jpg
model anul 2021  sursa   Instagram jpg
close up beautiful woman wearing necklace pearl bracelet jpg
exercitii pentru posterior shutterstock 481861576 jpg
Planifica ti vacanta de vara din timp jpg
curatenie jpg
Insula Queimada, din Brazilia jpg
foto  jpg
Ce stiluri de design interior sunt in tendinte pentru amenajarea bucatariei jpg
Cum sa ti mentii urechile curate in mod corect  Sursa imagine shutterstock 1689079585 jpg
2 jpg
haine pentru doamnele cu parul carunt jpg
Efectele secundare ale pastilele pentru somn jpg
Regina adâncurilor, scufundări  sursa   Shutterstock jpg
otet jpg
Click! pofta buna jpg
Cele mai bune alimente pentru rinichi  jpg
Maini tinand un pahar cu apa jpeg
haine  jpg
pliculețul de ceai  sursa   Shutterstock jpg