Cele mai toxice produse din casa ta

1 70950 original jpg jpeg

Există foarte multe produse de uz casnic, special concepute pentru a ne uşura munca. Specialiştii avertizează că o mare parte dintre acestea sunt toxice, de aceea ar fi bine să le eviţi. Iată care sunt acestea şi cu ce poţi să le înlocuieşti!

Vasele căptuşite cu teflon

Acestea nu-ţi mai mănâncă timpul cu spălatul,dar la temperaturi ridicate politetrafluoretilena,substanţa care face teflonul non-lipicios,emite gaze toxice,care pot afecta,în timp,fertilitatea şi chiar favoriza apariţia cancerului şi a altor probleme de sănătate. Optează pentru vasele din oţel sau inox,sau dacă trebuie să utilizezi vase căptuşite cu teflon,găteşte mâncarea la temperaturi mai scăzute.

Sticlele din plastic

Chimicalele din care sunt confecţionate sticlele din plastic se pot infiltra în conţinutul acestora. Fereşte-te în special de Bisfenolul A (BPA). Acesta este un produc chimic care poate duce la boli grave la copii.

Insecticidele

Dacă ai observat gândaci sau furnici în casă,este firesc să vrei să-i stârpeşti cu insecticide. Pentru că acestea îţi pot afecta sănătatea,încearcă o soluţie naturală. Prepar-o din frunze proaspete de mentă şi oţet sau suc de lămâie.  

Produsele antibacteriene

Acestea sunt pline de chimicale,dar au devenit larg răspândite în întreaga lume din cauza temerilor exagerate ale oamenilor de a nu se îmbolnăvi. Oamenii de ştiinţă avertizează că utilizarea pe termen lung a săpunurilor şi a gelurilor antibacteriene scade imunitatea. Mai ecologic şi sănătos este să te speli doar cu apă şi săpun.

Produsele de curăţat

Acestea conţin adesea substanţe,cum sunt înălbitori sau amoniac,care pot elibera vapori toxici,afectând sistemul respirator. Oţetul şi praful de copt poate fi,de asemenea,eficiente în curăţarea de uz casnic.

Odorizantele

Acestea conţin un amestec de substanţe chimice,cum sunt ftalaţii,cunoscuţi pentru faptul că provoacă anomalii hormonale,probleme de reproducere şi malformaţii congenitale. În locul acestora,poţi să foloseşti coji de portocală uscate.

Naftalina

Lavanda,menta,cuişoarele şi rozmarinul pot înlocui cu succes bine cunoscuta naftalină. Aceasta conţine substanţe chimice toxice,care pot provoca ameţeli,dureri de cap şi greaţă.