Chimioterapia răspândeşte cancerul de sân? Rezultatele îngrijorătoare ale unui studiu

1 84664 original jpg jpeg

Chimioterapia ar putea conduce la răspândirea cancerului de sân în organism, sugerează rezultatele unui studiu efectuat de specialişti elveţieni, informează mediafax.ro.

Medicamentele paclitaxel şi doxorubicin facilitează eliberarea de către tumorile canceroase a unor proteine care apoi circulă prin sânge până la plămâni, provocând răspândirea bolii.

Chimioterapia răspândeşte cancerul de sân?

Oamenii de ştiinţă au blocat aceste proteine într-un studiu efectuat în laborator, iar cancerul nu s-a mai răspândit. Ei speră că aceste concluzii vor face chimioterapia mai eficientă.

Studiul a fost efectuat de specialişti de la Institutul elveţian pentru Cercetări Experimentale în cazul Cancerului. Cercetările au fost coordonate de profesorul Michele De Palma.

image

Chimioterapia este utilizată cu succes în multe cazuri de cancer, dar, în cazurile în care tumorile persistă, chimioterapia prezintă riscul de a răspândi boala la alte organe prin transferul unor proteine de tip A6.

Profesorul De Palma a explicat că, deşi rezultatele studiului sunt semnificative, oamenii nu trebuie să tragă concluzii pripite privind eficienţa chimioterapiei. E necesar să consulţi un specialist înainte de a lua orice decizie.