Ciocolata neagră scade colesterolul

1 79384 original jpg png

Ciocolata neagră este desertul prietenos cu silueta şi cu sănătatea ta. Pentru că aduce o mulţime de beneficii întregului organism, este recomandată să fie consumată zilnic, desigur, în cantităţi potrivite.

Cu un conţinut ridicat de fenoli, ciocolata neagră ajută la întărirea sistemului imunitar. În plus, datorită flavonoidelor şi antioxidanţilor pe care îi conţine într-o cantitate mai mare decât cea cu lapte sau cea albă, acesta menţine sănătatea inimii.

Scade colesterolul rău

Potrivit Universităţii de Medicină Integrativă din Michigan, s-a contatat că ciocolata neagră poate duce la micşorarea nivelul colesterolului rău (LDL), reduce riscul cheagurilor de sânge, ajută la micşorarea presiunii arteriale, creşte nivelul de serotonină şi endorfine, oferind organismului mineralele de care are nevoie, precum calciul sau potasiul.

Menţine silueta

Dacă vrei să slăbeşti sau să previi acumularea kilogramelor în plus, poţi consuma cu încredere ciocolată neagră, însă nu în cantităţi mari, ci doar câteva cuburi pe zi. Deoarece este bogată în antioxidanţi, ajută la reducerea inflamaţiilor apărute la nivel superior.

Alege sortimente de calitate

Este recomandat să acorzi atenţie ingredientelor menţionate pe etichetă, deoarece există şi sortimente cu un conţinut scăzut de cacao. Pentru a te bucura la maximum de beneficiile pe care le aduce organismului, e bine să mănânci ciocolată cu un procent ridicat de cacao, de minimum 60%. În plus, e bine să eviţi ciocolata cu zahăr adăugat sau arome artificiale.

Nu bea lapte după ce ai mâncat ciocolată neagră

Laptele poate minimaliza efectul antioxidanţilor din ciocolată, de aceea nu este recomandat să le consumi împreună, ci mai degrabă să le mănânci separat.

Când este contraindicată

Deşi aduce o mulţime de beneficii sănătăţii, ciocolata neagră poate fi contraindicată în cazul anumitor probleme de sănătate. Persoanele care au sensibilitate la cofeină, cele care au probleme cu rinichii sau au frecvent migrene ar fi bine să evite consumul de ciocolată neagră.