Cireşele - medicament pentru mai multe afecţiuni

1 69387 original jpg jpeg

A început sezonul cireşelor, care sunt absolut delicioase. Dar atunci când le mănânci, te bucuri de mult mai mult decât de gustul lor. Sunt bogate în antioxidanţi şi oferă multe beneficii pentru sănătate, inclusiv pentru insomnie, dureri articulare şi grăsimea de pe abdomen.

Iată de ce trebuie să mănânci cireşe:Previn diabetul

Cireşele dulci au un indice glicemic mai mic de 22,în timp ce la caise,struguri,piersici,afine sau prune,trece peste 39. Acest lucru le face o alegere mai bună pentru o gustare de fructe,mai ales pentru diabetici,în comparaţie cu multe alte fructe care sunt bogate în zahăr.

Combat insomnia

Suferi de insomnie sau adormi foarte greu? Sucul de cireşe este salvarea. Bea suc de cireşe după jumătate de oră după ce te-ai trezit şi la fel înainte de masa de seară. Acest lucru te va ajuta să dormi mai bine pentru că cireşele sunt bogate în melatonină.

Există un nivel mai ridicat de melatonină în tarta cu cireşe,comparativ cu cireşele dulci.

Scad grăsimea abdominală

Cireşele sunt recomandate pentru a ţine o dietă dacă vrei să slăbeşti. Sunt cele care oferă o nutriţie vitală pentru o viaţă lungă şi sănătoasă. O cană de cireşe conţine 90 de calorii cu o sursă bogată de fibre,proteine,plus vitamina A şi C.

Previn Alzheimerul

Cireşele sunt unele dintre alimentele care stimulează memoria,deoarece sunt bogate în antioxidanţi. În plus,sunt o bună sursă de antociani,care ajută la îmbunătăţirea memoriei.

Reduc riscul de a dezvolta accident vascular cerebral

Antocianii sunt pigmenţii care dau culoarea roşie cireşelor,şi sunt cei care au capacitatea de a menţine sub control genele implicate în grăsimi şi glucoză,fiind cele care duc la creşterea colesterolului. În plus,previn factorii de risc care duc la dezvoltarea de hipertensiune arterială şi diabet zaharat.

Previn îmbătrânirea prematură a pielii

Cireşele au cei mai mulţi antioxidanţi dintre toate fructele. Antioxidanţii sunt cei care ajută organismul în lupta împotriva radicalilor liberi care ne îmbătrânesc. Un pahar de suc de cireşe pe zi ajută la încetinirea procesului de îmbătrânire,potrivit oamenilor de ştiinţă de la Universitatea din Michigan,SUA. În plus,sucul de cireşe este recomandat ca tratament alternativ pentru alte afecţiuni ale pielii.