Combate retenţia de fluide cu coaja de banană!
Coaja de banană, pe care obişnuim să o aruncăm, conţine o cantitate mare de antioxidanţi şi vitamine pe care le putem folosi pentru a îmbunătăţi sănătatea. Poate nu ştiai, dar coaja de banană poate fi utilizată în scopuri medicinale, putând trata mai multe afecţiuni minore.
Coaja de banană este un remediu împotriva constipaţiei
Atât banana, cât şi coaja are capacitatea de a combate constipaţia, deoarece este sursă bogată de fibre dietetice. Aceste substanţe nutritive reglează tranzitul intestinal şi stimulează eliminarea toxinelor acumulate în organism. Pentru rezultate şi mai bune, combină banana cu fulgii de ovăz.
Ai nevoie de:
- 1 banană (inclusiv coaja)
- 3 linguri fulgi de ovăz
- 200 ml apă
Mod de preparare:
Trece banana sub un jet de apă, apoi taie fructul felii şi pune-le în vasul blenderului. Procesează-le, adaugă fulgii de ovăz şi apa şi apoi amestecă cu o lingură. Această băutură cremoasă se bea imediat ce ai terminat-o de preparat. Consum-o pe stomacul gol, de două-trei ori pe săptămână.
Coaja de banană combate retenţia de fluide
Mineralele esenţiale care se găsesc în banană şi în coajă ţin sub control balonarea cauzată de retenţia de fluide. În plus, absorbţia substanţelor nutritive reglează nivelurile electroliţilor corpului şi îmbunătăţesc funcţia circulatorie şi cea limfatică.
Ai nevoie de:
- 3 coji de banane
- 2 ceşti de apa (500 ml)
Mod de preparare:
Pune apa şi cojile de banană într-o oală la fiert, lasă-le să fiarbă cel puţin 5 minute. Lasă amestecul să ajungă la temperatura camerei, apoi strecoară-l. Se bea pe stomacul gol, de două-trei ori pe zi.
Coaja de banană este un remediu pentru durerea de cap
Datorită conţinutului mare de potasiu, cojile de banană pot fi folosite în combaterea durerilor de cap. În plus, proprietăţile sale antioxidante îmbunătăţesc circulaţia, ceea ce îmbunătăţeşte procesul de oxigenare.
Ai nevoie de:
- 1 coajă de banană
- ½ linguriţă scorţişoară
- 200 ml apă
Mod de preparare:
Pune într-o oală apa şi coaja de banană. Lasă-le să fiarbă cel puţin 3 minute. Apoi, îndepărteaz-o de pe foc şi adaugă scorţişoara. Se bea când te doare capul.
Credit foto: www.nutrirecipes.org