Consumate crude, aceste fructe şi legume previn cancerul

1 75655 original jpg png

Diferitele moduri de preparare a alimentelor dezvoltate de-a lungul secolelor ne-au permis să ne bucurăm de o varietate de produse bogate în substanţe nutritive. Cu toate acestea, unele alimente pot fi mult mai hrănitoare dacă sunt consumate în starea lor naturală.

Sfecla roşie

Sfecla roşie este leguma care conţine cea mai mare cantitate de substanţe nutritive esenţiale, precum vitaminele A, B şi C, mineralele potasiu, magneziu, fier, dar şi fibre. În plus, prin consumul regulat întăreşti sistemul imunitar, îmbunătăţeşti circulaţia sangvină, având efecte pozitive asupra sănătăţii fizice şi mentale.

Motivul pentru care este recomandat ca sfecla să fie mâncată crudă este că prin fierbere scade conţinutul de acid folic cu până la 25%, iar această substanţă este esenţială pentru creier.

Broccoli

Broccoli conţine mai multă vitamina C, calciu, potasiu şi alte substanţe nutritive decât orice altă legumă. În plus, este sursă bogată de sulforafan, un compus care reduce riscul de cancer, boli cardiovasculare şi autoimune.

Potrivit unui studiu publicat în „Journal of Agricultural and Food Chemistry”, SUA, cei care mănâncă broccoli crud absorb mai uşor această substanţă şi alte vitamine şi minerale.

Ceapa

Ceapa conţina alicină, substanţă capabilă să prevină cancerul, anxietatea şi bolile cardiovasculare. Cu toate acestea, în timp ce este gătită, cantitatea alicinei scade şi este mai greu asimilată de organism. Pune ceapă în salate, mănânc-o zilnic şi profită de nenumăratele ei beneficii.

Usturoi

Usturoiul conţine cantităţi mari de antioxidanţi şi alicină. Însă, orice proces de gătire poate distruge până la 90% din vitaminele şi mineralele sale. Usturoiul poate fi inclus în foarte multe reţete, dar poate fi mâncat şi crud. Potrivit unui studiu recent, usturoiul scade riscul de cancer pulmonar.

Nucile

Chiar dacă au multe calorii, nucile sunt o sursă bogată de grăsimi sănătoase, proteine şi antioxidanţi. Aceste substanţe nutritive scad nivelul de colesterol rău, îmbunătăţesc sistemul circular şi previn bolile cardiovasculare. Cu toate acestea, este recomandat ca nucile să fie mâncate în stare crudă pentru că oferă mai multe vitamine şi minerale. În plus, ele nu conţin uleiuri modificate genetic. Recomandate sunt şi migdalele, alunele de pădure şi caju.

Credit foto: www.newhealthadvisor.com



Recente

shutterstock 2050732577 jpg
Vitamina care previne tulburarile de memorie  Sursa foto shutterstock 414407089 jpg
Zacusca dovlecei  Sursa foto shutterstock 458289046 jpg
shutterstock 2404914829 jpg
Chec cu afine si fulgi de ovaz  Sursa foto shutterstock 612616646 jpg
shutterstock 2407845029 jpg
Imagine Imunoterapie SC jpg
Curatarea pernelor  Sursa foto shutterstock 1099572059 jpg
shutterstock 2318184559 jpg
Gogosele cu frisca  Sursa foto shutterstock 2357567221 jpg
băutură  foto   Shutterstock jpg
Bauturi cu efect antiinflamator  Sursa foto shutterstock 2403798969 jpg
3 obiceiuri care te ajută să te bucuri de o viață sănătoasă jpg
Supa rece cu kefir si sfecla  Sursa foto Shutterstock 1753499021 jpeg
shutterstock 2465335337 jpg
Iei medicamente cu magneziu  Veze ce efecte poate avea combinarea  Sursa foto Pixabay medicine 2994788 1280 jpg
shutterstock 2308472285 jpg
Cum il poti incuraja pe cel mic sa petreaca mai mult timp afara Top 3 sfaturi pentru parinti jpg
familie  foto   Shutterstock jpg
Tort cu prune si bezea  Sursa foto shutterstock 2005395161 jpg