Consumate crude, aceste fructe şi legume previn cancerul

1 75655 original jpg png

Diferitele moduri de preparare a alimentelor dezvoltate de-a lungul secolelor ne-au permis să ne bucurăm de o varietate de produse bogate în substanţe nutritive. Cu toate acestea, unele alimente pot fi mult mai hrănitoare dacă sunt consumate în starea lor naturală.

Sfecla roşie

Sfecla roşie este leguma care conţine cea mai mare cantitate de substanţe nutritive esenţiale, precum vitaminele A, B şi C, mineralele potasiu, magneziu, fier, dar şi fibre. În plus, prin consumul regulat întăreşti sistemul imunitar, îmbunătăţeşti circulaţia sangvină, având efecte pozitive asupra sănătăţii fizice şi mentale.

Motivul pentru care este recomandat ca sfecla să fie mâncată crudă este că prin fierbere scade conţinutul de acid folic cu până la 25%, iar această substanţă este esenţială pentru creier.

Broccoli

Broccoli conţine mai multă vitamina C, calciu, potasiu şi alte substanţe nutritive decât orice altă legumă. În plus, este sursă bogată de sulforafan, un compus care reduce riscul de cancer, boli cardiovasculare şi autoimune.

Potrivit unui studiu publicat în „Journal of Agricultural and Food Chemistry”, SUA, cei care mănâncă broccoli crud absorb mai uşor această substanţă şi alte vitamine şi minerale.

Ceapa

Ceapa conţina alicină, substanţă capabilă să prevină cancerul, anxietatea şi bolile cardiovasculare. Cu toate acestea, în timp ce este gătită, cantitatea alicinei scade şi este mai greu asimilată de organism. Pune ceapă în salate, mănânc-o zilnic şi profită de nenumăratele ei beneficii.

Usturoi

Usturoiul conţine cantităţi mari de antioxidanţi şi alicină. Însă, orice proces de gătire poate distruge până la 90% din vitaminele şi mineralele sale. Usturoiul poate fi inclus în foarte multe reţete, dar poate fi mâncat şi crud. Potrivit unui studiu recent, usturoiul scade riscul de cancer pulmonar.

Nucile

Chiar dacă au multe calorii, nucile sunt o sursă bogată de grăsimi sănătoase, proteine şi antioxidanţi. Aceste substanţe nutritive scad nivelul de colesterol rău, îmbunătăţesc sistemul circular şi previn bolile cardiovasculare. Cu toate acestea, este recomandat ca nucile să fie mâncate în stare crudă pentru că oferă mai multe vitamine şi minerale. În plus, ele nu conţin uleiuri modificate genetic. Recomandate sunt şi migdalele, alunele de pădure şi caju.

Credit foto: www.newhealthadvisor.com



Recente

Budinca de fasole verde  Sursa foto shutterstock 1245157390 jpg
roșcată  Shutterstock jpg
Aliment previne imbatranirea prematura  Sursa foto shutterstock 141481627 jpg
Placinta de branza de vaci  Sursa foto shutterstock 1323096947 jpg
cadouri de lux craciun jpg
shutterstock 2300611293 jpg
Tendinte in manichiura 2025  Sursa foto shutterstock 2558099953 jpg
shutterstock 2346313049 jpg
Cartofi crocanti  Sursa foto shutterstock 1913264548 jpg
Adolescent stand la birou 2278849883 jpg
okmagazine ro tv smart samsung  jpg
Strudel cu mere  Sursa foto shutterstock 739280095 jpg
ClickPentruFemei (2) (3) jpg
shutterstock 1754480510 jpg
Tocinei Sursa foto shutterstock 2161251405 jpg
Merita sa iei suplimente alimentare sau nu  Sursa foto shutterstock 2531363947 jpg
Placinta cu pere  Sursa foto shutterstock 695213329 jpg
shutterstock 447885067 jpg
Metoda finalandeza de a incalzi casa  Sursa foto shutterstock 2390967661 jpg
Supa crema de fasole verde  Sursa foto shutterstock 2292716465 jpg