Consumate crude, aceste fructe şi legume previn cancerul

1 75655 original jpg png

Diferitele moduri de preparare a alimentelor dezvoltate de-a lungul secolelor ne-au permis să ne bucurăm de o varietate de produse bogate în substanţe nutritive. Cu toate acestea, unele alimente pot fi mult mai hrănitoare dacă sunt consumate în starea lor naturală.

Sfecla roşie

Sfecla roşie este leguma care conţine cea mai mare cantitate de substanţe nutritive esenţiale, precum vitaminele A, B şi C, mineralele potasiu, magneziu, fier, dar şi fibre. În plus, prin consumul regulat întăreşti sistemul imunitar, îmbunătăţeşti circulaţia sangvină, având efecte pozitive asupra sănătăţii fizice şi mentale.

Motivul pentru care este recomandat ca sfecla să fie mâncată crudă este că prin fierbere scade conţinutul de acid folic cu până la 25%, iar această substanţă este esenţială pentru creier.

Broccoli

Broccoli conţine mai multă vitamina C, calciu, potasiu şi alte substanţe nutritive decât orice altă legumă. În plus, este sursă bogată de sulforafan, un compus care reduce riscul de cancer, boli cardiovasculare şi autoimune.

Potrivit unui studiu publicat în „Journal of Agricultural and Food Chemistry”, SUA, cei care mănâncă broccoli crud absorb mai uşor această substanţă şi alte vitamine şi minerale.

Ceapa

Ceapa conţina alicină, substanţă capabilă să prevină cancerul, anxietatea şi bolile cardiovasculare. Cu toate acestea, în timp ce este gătită, cantitatea alicinei scade şi este mai greu asimilată de organism. Pune ceapă în salate, mănânc-o zilnic şi profită de nenumăratele ei beneficii.

Usturoi

Usturoiul conţine cantităţi mari de antioxidanţi şi alicină. Însă, orice proces de gătire poate distruge până la 90% din vitaminele şi mineralele sale. Usturoiul poate fi inclus în foarte multe reţete, dar poate fi mâncat şi crud. Potrivit unui studiu recent, usturoiul scade riscul de cancer pulmonar.

Nucile

Chiar dacă au multe calorii, nucile sunt o sursă bogată de grăsimi sănătoase, proteine şi antioxidanţi. Aceste substanţe nutritive scad nivelul de colesterol rău, îmbunătăţesc sistemul circular şi previn bolile cardiovasculare. Cu toate acestea, este recomandat ca nucile să fie mâncate în stare crudă pentru că oferă mai multe vitamine şi minerale. În plus, ele nu conţin uleiuri modificate genetic. Recomandate sunt şi migdalele, alunele de pădure şi caju.

Credit foto: www.newhealthadvisor.com



Recente

Parfe de pepene rosu  Sursa foto shutterstock 568587580 jpg
10 11 shutterstock 448835689 jpg
Dovlecei umpluti  Sursa foto shutterstock 1789001060 jpg
Inghetata cu fistic si nuci  Sursa foto shutterstock 2028260711 jpg
Nevoile reale ale copilului tau 15 Urania Cremene jpg
Foto comunicat proiectprobono MDV jpeg
Salata de creveti  Sursa foto shutterstock 2453670855 jpg
portrait newborn hold palms jpg
Inghetata cu fistic si menta  Sursa foto shutterstock 397587961 jpg
pexels mlkbnl 10212593 (1) jpg
Chitelute de broccoli la cuptor  Sursa foto shutterstock 396427753 jpg
Nevoile reale ale copilului tau 15 Urania Cremene jpg
Inghetata cu alune de padure  Surse foto shutterstock 1253090095 jpg
466a83b2 3cd2 7b2f f775 889692ba23bb jpg
imagine Melanom Romania jpg
Tacos de barbacoa  Sursa foto shutterstock 1811385358 jpg
clickpentrufemei ro  Modele de sandale de damă care merită să le ai în garderobă imag principala jpg
Inghetata de afine si esenta de lavanda  Sursa foto shutterstock 1740357302 jpg
hands patient suffering from psoriasis jpg
Sharoma de vita  Sursa foto shutterstock 2250636245 jpg