Crizanteme îngrijire. 7 lucruri pe care nu le ştiai despre ele

crizanteme îngrijire jpeg

Crizanteme îngrijire. Odată cu venirea toamnei,crizantemele încep să-şi facă simţită prezenţa în florării şi te atrag cu parfumul lor delicat şi o multitudine de culori. Înainte de a cumpăra,află câteva dintre secretele ei.

Crizanteme îngrijire - Când trebuie plantate

1. Provin din China şi Japonia,dar în Europa au luat foarte multe forme şi culori care le-au transformat în cele mai căutate plante de toamnă. Specia japoneză are flori mici şi galbene,iar pe cea din China o recunoşti după florile mari,albe sau roz. Denumirea genului chysantemum,cu 30 de specii de flori diverse,provine din limba greacă şi înseamnă floarea de aur. 2. Chiar şi mărimile lor variază de la specii de 5-6 centimetri,până la unele de 25 de centimetri. Nu sunt atât de scumpe precum alte plante perene şi pot să înflorească mai mulţi ani la rând,fără a cere o îngrijire specială. 3. Trebuie plantate primăvara. Astfel,au vreme să-ţi ofere o mulţime de flori parfumate până la sfârşitul anului,mai ales toamna,când alte flori care te-au încântat în sezonul cald se închid şi se usucă. Tot primăvara,e bine să tai câţiva centimetri din tulpini pentru a se ramifica şi a avea mai multe flori în toamnă.

Crizantemele sunt sensibile la lumină

4. Crizantemele pe care le cumperi din florării nu sunt rezistente la ger,aşa cum sunt soiurile de grădină. Chiar şi acelea,e bine să fie plantate cu câteva luni înainte de instalarea frigului. Pe timp de iarnă,trebuie mutate în locuri cu o temperatură între 5 şi 10 grade Celsius.

5.

,de aceea nu este recomandat să le ţii în soare direct şi cu atât mai puţin să le expui la lumină seara. Aşa ciclul lor vegetativ poate fi dereglat. Vei observa că florile apar în general atunci când lumina se reduce.

Crizanteme îngrijire - Nevoia de spaţiu

6.

Sigur că îţi plac atunci când vezi ghivecele apropiate într-un buchet enorm de flori colorate,dar dacă stau prea înghesuite nu le va merge bine,ba chiar pot apărea boli.

7.

,pentru a nu putrezi din cauza umidităţii. Apoi,la instalarea primăverii,în mai sau aprilie,când sunt scoase în balcon,le vei uda ceva mai des,dimineaţa sau seara.

Remedii pentru picioare umflate