Crizantemele, florile de aur ale toamnei

1 71668 original jpg jpeg

Tufănele, tufănici, dumitriţe sau margarete de toamnă, indiferent cum vrei să le numeşti, un buchet sau un ghiveci de crizanteme va reuşi să-ţi coloreze zilele mohorâte.

Denumirea de crizantemă este derivată din cuvintele greceşti „chrysos“ (auriu) şi „anthemon“ (floare). Nu este deci de mirare că mulţi le consideră florile de aur ale toamnei. Crizantemele cresc din belşug în grădinile de la noi.

Ce semnificaţie au

Crizantemele simbolizează fericire,bucurie,dragoste sau,dimpotrivă,durere,în funcţie de tradiţia fiecărei ţări. În anumite state din Europa (Franţa,Belgia,Italia şi Spania),crizantema este un simbol al morţii şi face parte din aranjamentele florale funerare. În Statele Unite,floarea este de obicei văzută într-o lumină pozitivă.

1eb4ab043995f35f1a4c42ed5e402a0a jpg jpeg

Potrivit principiilor Feng Shui,crizantema aduce fericire şi voie bună în locuinţă. În anumite zone de pe glob,crizantemele sunt asociate cu bogăţia,optimismul,pacea şi prietenia. Dacă vrei să transmiţi un mesaj de dragoste,alege crizanteme de culoare roşie. Cele albe sunt asociate cu adevărul.

Cele din China au proprietăţi medicinale

În Asia,creşte un soi aparte de crizantemă,din care se prepară o băutură foarte populară datorită aromei sale puternice,cu proprietăţi medicinale. Petalele sunt infuzate în apă fierbinte,aproximativ 10 minute. Acest ceai poate fi folosit pentru tratarea durerilor în gât,a febrei,a acneei şi a inflamaţiilor. De asemenea,cremele şi loţiunile care conţin substanţele active din crizanteme sunt foarte folosite în industria cosmetică asiatică.

189f492178429d4d380d39c40e42e0a4 jpg jpeg

Paleta de CULORI te cucereşte

Există 30 de specii perene de crizanteme,aşa că nu este de mirare că aceste flori se găsesc într-o paletă largă de forme şi culori. Tulpina poate atinge între 5 şi 15 centimetri în înălţime,iar floarea poate avea un diametru cuprins între 1 şi 25 de centimetri. Pe lângă culoarea tradiţională – galbenul – crizantemele pot atrage privirile prin nuanţe puternice precum violet,lavandă,roz,vişiniu,bronz,alb şi roşu.Recente

sampon uscat profesional xpertbeauty jpg
manichiura oja semipermanenta jpg
cadou oferit de femeie jpg
Esti friguros Afla care sunt cele mai bune alimente în sezonul rece  Sursa imagine Pixabay jpg
alimente congelate  jpg
Ce să faci și ce să nu faci înainte de programarea la medic  jpg
shutterstock 1494529091 jpg
model anul 2021  sursa   Instagram jpg
close up beautiful woman wearing necklace pearl bracelet jpg
exercitii pentru posterior shutterstock 481861576 jpg
Planifica ti vacanta de vara din timp jpg
curatenie jpg
Insula Queimada, din Brazilia jpg
foto  jpg
Ce stiluri de design interior sunt in tendinte pentru amenajarea bucatariei jpg
Cum sa ti mentii urechile curate in mod corect  Sursa imagine shutterstock 1689079585 jpg
2 jpg
haine pentru doamnele cu parul carunt jpg
Efectele secundare ale pastilele pentru somn jpg
Regina adâncurilor, scufundări  sursa   Shutterstock jpg