Culoarea albastră: cum o foloseşti în apartament

1 61133 original jpg jpeg

Albastru sugerează marea, libertatea, cerul infinit... Ne stimulează imaginaţia – dar cum poate fi folosită pentru decorarea casei tale?

Culoarea albastră :sentimentul vacanţei

Albastru este culoareavacanţei – dar poate da şi un sentiment de rece,de trist. Combinaţia între tonurile închise şi deschise,asezonată cu culori mai calde,poate să-ţi învioreze o încăpere şi s-o transforme într-o oază de relaxare. Căci este o culoare creativă prin excelenţă! Atenţie,nu folosi albastru în încăperile orientate spre nord! Foloseşte-l în camere însorite,orientate spre est,sud sau vest.

Culoarea albastră :în ce încăperi o foloseşti

Pentru că simbolizează evadarea,libertatea,armonia cu mediul,albastrul este perfect pentru spaţiile de relaxare,dar şi de lucru. Îl poţi folosi în camera copiilor,în sufragerie,în încăperea unde ai biroul. Se poate folosi în baie– nu însă şi în bucătărie sau în dormitor.  

În camera copiilor,se poate folosi un albastru deschis şi luminos. În celalalte încăperi,se recomandă un albastru spre gri. În camerele de primire – sufragerii,holuri – se recomandă nuanţe mai intense,mai ales pe anumiţi pereţi,păstrând nuanţele deschise pentru plafon şi podele. Foloseşte albastru pastel pentru pereţi când vrei ca încăperea să pară mai mare.

Culoarea albastră :ce nuanţe sunt potrivite

Tonurile de albastru deschis amintesc de culoarea gheţarilor,şi par mai reci. Dacă vrei să atenuezi acest efect,cotrapune acestei culor un pic de galben-verziu. Altfel,cu cât albatrul este mai intens,cu atât îşi pierde din răceală.

Culorile care „încălzeasc albastrul” sunt tonurile minerale,nunaţele nisipii,ocru deschis. Combinându-le în felul acesta,recreezi climatul „marin” care te face să visezi. Poţi contrapune albastrului şi culoarea alb – în special în încăperile însorite.