Culori care dau impresia de spaţiu

1 74330 original jpg jpeg

Aflam in acest articol care sunt acele culori care dau impresia de spaţiu doar prin asocierea a două nuanţe de culori uşor contrastante.

Cu toţii avem o nemulţumire legată de spaţiul în care trăim. Fie că vrem curte,un balcon mai mare sau geamuri cu vizibilitate largă,spaţiul în care trăim trebuie să ne ofere plăcere şi relaxare. O casă mai aerisită,care are spaţiu în care să te învârţi pare mult mai liniştitoare.Iar culorile aduc un mare aport spaţiului în care locuim. Iată,aşadar,câteva culori care dau impresia de spaţiu şi care pot face din căsuţa ta un spaţiu mult mai aerisit,mai mare şi mai comod. Prin asocierea a două nuanţe de culori uşor contrastante,poţi crea foarte bine impresia de spaţiu.

Culori care dau impresia de spaţiu-alb

Spaţiile albe par întotdeauna cele mai mari. Albul este o culoare ideală pentru pereţi,deoarece merge cu orice,este mereu la modă şi se potriveşte perfect cu mobilă mai închisă la culoare. Poate nu vrei ca toată casa ta să fie albă,ceea ce este de înţeles,şi nu este nicio problemă,albul se potriveşte mănuşă la nuanţele îndrăzneţe.

Poţi încerca ceva îndrăzneţ în camera ta preferată. Vopseşte unul din pereţii camerei în dungi alb cu negru în contrast cu coral sau turcoaz sau vopseşte tot peretele cu o nuanţă accentuată de roşu,albastru cobalt sau verde smarald. Atâta timp cât ceilalţi 3 pereţi sunt albi,să nu îşi faci probleme,camera va arăta foarte spaţioasă.

Culori care dau impresia de spaţiu – tonurile citrice

Tonurile citrice sunt perfecte pentru spaţiile mici,dar nu trebuie exagerat cu nuanţe prea închise sau prea deschise. Nuanţe subtile de banană sau o culoare pală şi cremoasă de galben merg cel mai bine pentru spaţiile mici. Contrastele mai închise merg excelent pentru spaţiile înguste. Poţi trasa dungi subţiri verticale de galben cu portocaliu şerbet sau verde lime deschis în contrast. Spaţiile înguste vot arăta astfel mult mai mari.

Culori care dau impresia de spaţiu – nuanţe marine

Dacă preferi un spaţiu neutru care să aibă totuşi culoare,nuanţele marine pot fi o alegere superbă. Nuanţele deschise de albastru şi verde îţi vor crea o atmosferă foarte liniştitoare,care în acelaşi timp îţi da impresia de spaţiu şi mai mult loc de mişcare.

Iar verdele spumos ca al valurilor mării merge excelent cu alte nuanţe frumoase ca rozul,albastrul,alb sau galben. De asemenea,pentru contrast poţi adăuga tapiţerie mai închisă la culoare,dar care să se potrivească cu pereţii,precum un smarald vibrant,un verde pădure bogat sau culoare viţei de vie,verde aprins.

Camerele alb-albastru dau impresia de spaţiu,dar fac camera să arate precum cele de epocă. Albastrul pe pereţi merge excelent cu carpete albe sau de culoare deschisă. De asemenea poţi atârna o lustră albă mare,dar ai grijă ca ferestrele să fie albe,cât mai libere. Vei vedea ce spaţiu mare vei avea cu această combinaţie relaxantă şi plăcută.

Culori care dau impresia de spaţiu – pasteluri frumoase şi feminine

Foarte feminine şi plăcute sunt şi nuanţele pastelate care dau impresia de spaţiu şi luminează întreaga casă,precum rozul,movul,lila,piersic sau lavandă,care sunt alegeri minunate pentru o cameră mică. Aceste culori merg foarte bine în combinaţie cu bej şi crem. Aşadar,dacă alegi nuanţe feminine pentru camera mică,ai grijă să faci contrast cu covor,tapiţerie,perne,draperii crem sau bej sau combinaţia de lila-bej,crem-mov.

Dacă vrei mai mult spaţiu în camera ta preferată trebuie să laşi să intre cât mai multă lumină în cameră,să nu acoperi ferestrele şi de asemenea poţi pune una-două oglinzi pentru a mări spaţiul şi mai mult.