Culori pentru exteriorul casei, în funcţie de zonă

1 62849 original jpg jpeg

În funcţie de stilul în care a fost construit casa, dar şi de zona în care se află amplasată, alege culoarea potrivită pentru zidurile exterioare.

Culori pentru exteriorul casei,în funcţie de zonă:nuanţe atemporale

Spre deosebire de pictura interiorului,care poate fi schimbată mai des,în funcţie de cum redecorezi şi de tendinţe,cea a exteriorului casei e mai greu de schimbat. De aceea,multă lume optează pentru naunţe atemporale,în tonuri neutre. În plus,în zonele unde există anumite reguli urbanistice care trebuie respectate,nu poţi vopsi casa aşa cum te taie capul.

Culori pentru exteriorul casei,în funcţie de zonă:culori naturale

Mult timp,a fost la modă vopsitul faţadelor în alb sau roşu. Acum,din ce în ce mai mulţi proprietari optează pentru culori naturale,cu uşile şi cercevelele vopsite în tonuri închise la culoare.

Iată câteva reguli de care să ţii cont:

-Când optezi petru o culoare anume,ţine cont de culoarea acoperişului şi de tipul de material din care e alcătuită faţada.

-Ferestrele mai deschise la culoare ca faţada sau o impresie de deschidere

-Tocăria mai închisă dă senzaţia de calm

-Faţada şi lucrările de tâmplărie exterioare,vopsite în aceeaşi culoare,dau un rezultat foarte modern

Culori pentru exteriorul casei,în funcţie de zonă:unde e amplasată clădirea

Indiferent de zona unde e amplasată casa – în oraş,la ţară,la munte sau la câmpie-,e bine să eviţi culorile prea strălucitoare şi să dai prioritate tonurilor neutre,atemporale. Dar,dacă ţii morţiş ca imobilul în care locuieşti să-şi afirme,şi prin culoarea exterioară,personalitatea,ţine cont de următoarele criterii când alegi vopseaua:

-Casă la ţară:interesează-te de tradiţiile locului înainte de a vopsi casa. Ce culori erau preferate de bunici şi străbunici? Poate se folosea albastrul siniliu pentru pereţi şi tonuri neutre pentru lemn,poate cărămiziul,sau poate albul avea prioritate pentru ziduri şi albastrul închis pentru tocărie.

-Casă la munte:pentru casele din zona montană,se evită vopsirea exterioară exclusiv cu alb strălucitor,care reflectă,alături de zăpadă,soarele din timpul iernii,orbind trecătorii. Se preferă nuanţa natur a lemnului,culorile puternice,contrastante putând fi folosite pentru tocurile geamurilor şi pentru uşă (roşu intens,verde intens sau verde „vânătoresc”).

-Casă la mare:poţi urma exemplul caselor greceşti,albe şi cu lemnărie vopsite în albastru deschis,în nuanţa mării,sau poţi opta pentru tonuri neutre,deschise la culoare (bej,cărămiziu),cu lemnăria vopsită în culori cu care se armonizează,sau în alb.

-Casă la oraş:încearcă să te armonizezi cu casele din jur,ţinând cont şi de ambianţa generală,de stilul clădirii,de prezenţa spaţiilor verzi,de restricţiile urbanistice. Preferă tonuri neutre,discrete,elegante.