Cum alegi chiuveta potrivită pentru bucătărie

1 71836 original jpg jpeg

Dacă stai să te gândeşti puţin, sunt puţine lucruri în casă pe care le foloseşti atât de des precum chiuveta de la bucătărie. Şi ce alt obiect poate îndeplini mai multe funcţii în acelaşi timp?

Pentru că este o piesă esenţială într-o casă şi decizia îţi va afecta rutina zilnică pentru mulţi ani de-acum înainte,CasoTeca îţi spune cum alegi chiuveta potrivită pentru bucătărie.

Câte cuve şi în ce configuraţie

Da,aceasta este una din întrebările pe care trebuie să ţi le pui atunci când vrei să cumperi o chiuvetă de bucătărie,fie că ai luat un apartament nou,fie că vrei să schimbi vechiul obiect. Iată mai jos o serie de argumente pro şi contra pentru fiecare tip de chiuvetă.

1. O chiuvetă mare,cu o singură cuvă.

Pro:O cuvă simplă şi adâncă înseamnă că poţi cu uşurinţă să speli o tigaie sau o oală mai mare,dar poţi prepara şi cantităţi mari de mâncare.

Contra:Dacă vrei să clăteşti legumele şi în acelaşi timp să speli o tigaie,trebuie să faci câteva jonglerii pentru a te putea descurca.

Totuşi,pentru a face acest lucru,poţi cumpăra accesorii menite să te ajute,precum coşurile din metal care se potrivesc chiuvetei. Vei avea astfel loc pentru a face amândouă operaţiunile.

Pro:Două cuve îţi permit să faci mai multe lucruri odată,precum spălarea vaselor şi pregătirea mâncării. De obicei una dintre cuve este mai mică decât cealală,astfel încât în partea mai mare poţi spăla vasele,iar în cuva mai mică poţi spăla legumele,de exemplu. O chiuvetă cu două cuve este folositoare şi atunci când nu ai maşină de spălat vase:într-o cuvă poţi spăla vasele cu detergent,în cealaltă le poţi clăti.