Cum alegi pepenele cel mai dulce!

Atunci când te duci la piaţă să cumperi pepene verde, îl alegi după cât de frumos arată? Indiferent de cum arată la exterior, nu avem garanţia că în interior este roşu şi dulce.
În plus,pepenele poate suferi mai multe modificări în timpul cultivării din cauza lipsei de apă sau expunerii excesive la soare,şi până ajunge în piaţă.
Compară greutatea dintre doi pepeni verzi
Pepenele verde matur este format din 92 % apă şi 8 % zahăr. Acest lucru înseamnă că,atunci când este pusă în apă o bucăţică de pepene,ea va pluti la suprafaţă. Dar acest experiment nu-l putem face la piaţă.Ceea ce putem face este să luăm doi pepeni verzi cu dimensiuni aproximativ egale şi să le comparăm greutatea. Cel care este mai greu este şi cel mai dulce.
Verifică zona gălbuie a pepenelui
Aceasta este zona pe care a stat pepenele pe pământ,zonă care trebuie să aibă o culoare gălbuie. În cazul în care locul are o culoare mai închisă,este mai bine deoarece acest lucru înseamnă că este copt. În schimb,dacă are o culoare palidă sau nu există,atunci pepenele a fost cultivat prea repede.
Culoarea fructului
Verdele închis şi mat este cel al pepenelui perfect copt. În cazul în care are o culoare spălăcită,nu este încă copt şi are un gust de apă.
Ciocăneşte-l
Mulţi spun că prin această metodă nu se poate afla dacă pepenele verde este copt sau nu. Dar secretul constă în analizarea sunetului produs. Ciocănitul în pepenele care nu este copt este mai profund decât la cel matur.
Istoric
Pepenele a fost cultivat prima dată,acum 5000 de ani în urmă,în Persia,şi între timp a devenit desertul preferat a multor persoane din întreaga lume. Este dulce,zemos şi perfect pentru zile de vară cu mult soare.
În plus,datele arată că pepenele verde îşi are originea în Africa de Sud şi Africa Centrală,dar primele culturi s-au făcut în Egiptul antic,cu 1.500 de ani î.e.n.,unde fructele erau depuse drept jertfe la mormintele faraonilor. Din Egipt a fost preluat pentru cultivare în Persia,Afganistan,Asia Mică şi China. Iar în Europa,a început să fie cultivat începând cu secolul XI din era noastră,mai întâi în ţările sudice,Grecia,Italia şi Spania,apoi s-a extins în toate ţările cu climă mai caldă.