Cum ascunzi defectele unui perete

1 69337 original jpg jpeg

Dacă ai în casă pereţi cu defecte – găuri, suprafeţe inegale, zgârieturi – şi nu ai bani pentru reparaţii, nu dispera. Există soluţii eficiente pentru a masca imperfecţiunile!

Tablou textil

Alege un material textil cu un model,textură şi culori care se armonizează cu încăperea. Fixează-l,bine întins,pe o ramă mare de lemn. În felul acesta vei realiza un tablou la dimensiunile dorite,numai bun pentru a acoperi porţiunea degradată. Pentru mai mult efect artistic,rama poate să coboare vertical,din tavan până-podea,fără să acopere neapărat tot peretele pe lăţime.

Foloseşte un colaj de fotografii

Pe o bucată mare de carton,fă un colaj cu fotografii de familie,alb negru sau color. Aranjează-le şi lipeşte-le artistic,apoi du cartonul la înrămat. Tabloul mare va fi amplasat pe suprafaţacu probleme.

Agaţă farfurii colorate sau icoane

Foloseşte farfurii divers colorate sau străchini cu motive populare pentru a acoperi un perete cu denivelări. Dacă peretele se află la est,îl poţi acoperi cu icoane.

Fixează o oglindă mare

O oglindă mare poate acoperi cu succes imperfecţiunile,dând în acelaşi timp profunzime încăperii. Mai poţi folosi un paravan chinezesc pentru a acoperi peretele cu probleme. Poţi utiliza şi piese de mobilier mai înalte – corpuri de bibliotecă,rafturi,comode cu vaze mari de flori. Pentru a da mai mult stil încăperii,aranjează pe rafturile respective colecţiile tale preferate:porţelanuri,amintiri de familie.

Întinde scoarţe ţărăneşti

Dacă imperfecţiunile ocupă o suprafaţă destul de întinsă,agaţă pe peretele respectiv un covor cu motive populare sau o tapiţerie de bun gust. Foloseşte scoarţe ţărăneşti moştenite de la bunica su ştergare,în culori care creează o ambianţă plăcută.