Cum aşezi corect masa

1 68675 original jpg jpeg

E prilej de reuniune în familie? După ce termini de gătit, tot ce-ţi rămâne de făcut este să pregăteşti masa. Ţine cont de următoarele lucruri.

Aranjarea farfuriilor şi a tacâmurilor

În primul rând,este necesar să ţii cont de câte feluri de mâncare vei servi la masă. De obicei,se folosesc 4 farfurii – una pentru antreuri,una pentru supă şi alte două farfurii destinate celui de-al doilea fel de mâncare şi desertului. În ceea ce priveşte tacâmurile,furculiţele se aranjează în stânga farfuriilor,cea de la exterior fiind folosită prima. La dreapta,se pun cuţitele,cu partea tăioasă spre farfurie,tot în ordinea utilizării. În faţa farfuriei,se aşază lingura de supă şi,când e cazul,linguriţa pentru desert.

Unde pui paharele şi băuturile

Paharele se pun în faţa farfuriei,spre dreapta,fiind obligatorii cel puţin trei tipuri:de vin,de apă şi de aperitiv (ţuică/lichior). Sticlele de vin şi de apă se dispun fie simetric pe masă,fie pe tăviţe sau în suporturi speciale,ca faţa de masă să nu se păteze. Pentru aperitiv,paharele se umplu când vin invitaţii,în funcţie de preferinţe.

Nu uita de flori!

Este de preferat să pui pe masă un aranjament floral clasic,care să nu-i încurce foarte mult pe musafirii tăi. Aşază florile ori într-un suport întins,ori suficient de înalt încât invitaţii să se poată vedea între ei. Şi lumânările mici sunt potrivite pentru decorarea mesei,întrucât încălzesc atmosfera şi creează efecte de lumină.

Reguli generale

-Fiecare invitat are nevoie de 50 cm în lateral pentru a se simţi confortabil.-Faţa de masă trebuie să fie suficient de lungă pentru a acoperi picioarele mesei.-Chiflele şi feliile de pâine se aşază în 2-3 coşuleţe,repartizate simetric.-Salatele se servesc în castroane separate pentru fiecare invitat.-Nu uita să pui pe masă setul pentru sare,piper,ulei şi oţet (unul la 3-4 invitaţi).

simeon stalpnicul png


Recente

pete de ulei pe ciment jpg
femeie la birou  foto   Shutterstock jpg
clickpentrufemei ro jpeg
Tarta cu legume  Sursa foto shutterstock 1980800048 jpg
Decoctul cu mai multe prebiotice decat chefirul  Sursa foto  shutterstock 2153597981 jpg
hygge jpg
meniu restaurant jpg
detergent lichid de vase jpg
nas infundat pe timpul noptii jpg
Tiramisu cu ceai matcha si kiwi  Sursa foto shutterstock 2287226011 jpg
dieta, creier, longevitate jpg
femeie fericita la birou jpg
Exercitiul simplu de Pilates care te ajuta sa slabesti  Sursa foto shutterstock 1922215715 jpg
Cafea cu pulbere de ciuperci medicinale  Sursa foto shutterstock 1453768808 jpg
Mini pizza rapida  Sursa foto shutterstock 351620420 jpg
culorile verii 2024 jpg
crampe musculare jpg
clickpentrufemei ro (8) jpg
3fYsLk00mMlZ009 SY0PoAAC7DQ Bd6KMwgrGLMAOi9X2fWgxhNf Yx5hyQH4tiLK5cc1YbNiIDh73VtLjYRNDRgjf1CJ8XoPA5vluitqBRefoH43N8UU39rMUMD5YfUCpp3r5uDwKY tQNsuI6oSj8
Uite aici top 3 idei de activități pe care le poți face alături de prietena ta cea mai bună într o sâmbătă după amiaza jpg