Cum decorezi cu stil o baie mică

1 69504 original jpg jpeg

Chiar dacă baia ta este micuţă, poţi să o decorezi astfel încât să capete personalitate şi să pară mai mare. Iată câteva trucuri utile!

Urmează paşii de mai jos,pentru ca baia să arate de cinci stele:

Alege o temă

Înainte de a începe să decorezi,e important să alegi o temă. Cauţi un spaţiu care să te energizeze? Care să te relaxeze? Sau poate preferi o oază exotică? Tema te va ajuta să alegi culorile,accesoriile şi să le echilibrezi.

Alege un punct de interes

Baia fiind mică,este esenţial să aibe un singur punct de interes,pe care să-l pui în evidenţă. Dacă o aglomerezi cu zeci de bibiluri şi cu elemente de decor,spaţiul şi aşa strâmt va deveni sufocant.

Fă ordine

Băile mici tind să devină supraaglomerate cu prosoape,cutii de detergent,şampoane etc. De la ordine la haos nu-i decât un pas. Prin urmare,plasează în puncte strategice dulăpaşe care te ajută să aranjezi lucruruşoarele de care ai nevoie.

Investeşte în lucruri importante

Nu are rost să cheltui banii pe accesorii pe care le poţi găsi şi la preţuri rezonabile – suport de periuţă,săpuniere,o perdea de duş. În schimb,merită să plasezi banii în în instalaţii sanitare de calitate.

„Lărgeşte” spaţiul

Cea mai bună cale ca să dai un aer elegant unui spaţiu strâmt e să îl faci să pară mai mare decât este în realitate:pictează pereţii în culori neutre,alege faianţă asortată,adaugă o oglindă mare,verticală.

Alege luminile potrivite

Lumina naturală este cea mai bună ca să beneficiezi de un ambient relaxant. Dacă baia nu este însă prevăzută cu fereastră,plasează aplice în puncte strategice ale încăperii,pentru a crea atmosfera pe care ţi-o doreşti.

Parfumează

Un loc care miroase frumos pare mai primitor şi mai mare,nu? Prin urmare,alege săpunuri parfumate,foloseşte odorizante,ba chiar plasează – dacă spaţiul o permite – vaze sau ghivece cu flori.

Citeşte şi:

Soluţii ideale pentru o toaletă super curată

PRACTIC Cum alegi cada de baie