Cum decorezi un apartament închiriat

1 68660 original jpg jpeg

Nu ai o casă a ta şi eşti nevoită să locuieşti în chirie. Toate bune şi aparent frumoase. Dar cum să mobilezi astfel încât să împaci gusturile tale şi să nu faci modificări deranjante pentru proprietar? Iată câteva idei!

Când te instalezi într-un apartament închiriat,mutatul şi plăţile de facturi sunt pe lista de priorităţi. Aşa că banii alocaţi aranjării interiorului locuinţei sunt foarte puţini sau chiar inexistenţi. Dar poţi să redecorezi folosindu-te de lucruri mai vechi şi de obiecte care n-o să-ţi dea cheltuielile peste cap.

Ai grijă cum decorezi pereţii!Nu-ţi plac pereţii albi şi vrei să „îmbraci” casa în tablouri şi decoraţiuni cât mai diverse? Ai mare grijă cum le fixezi! Pentru a nu lăsa urme care să-ţi dea apoi bătăi de cap,foloseşte cuie mici şi fine. La finalul contractului de închiriere,nu te vei chinui la fel de mult să astupi găurile. Cu puţin ipsos,vei face totul să pară ca nou.

«Îmbrăcăminte» pentru mobilă

Elementele de mobilier pot fi acoperite cu pleduri sau cuverturi asortate cu restul camerei. Şi scaunele tapiţate trebuie să beneficieze de un tratament special. Le poţi cumpăra pernuţe decorative sau huse special confecţionate. Aşa există un risc mult mai mic ca acestea să nu se murdărească sau să se zgârâie.

Ce faci cu ferestrele

Pentru ca măsuţa de cafea să nu se deterioreze,o poţi acoperi cu autocolante sau un geam de sticlă ca să-i protejezi suprafaţa. Pentru parchet,este ideal un covor care să fie în ton cu restul obiectelor de mobilier. Dacă geamurile sau uşile sunt vechi şi au un aspect neplăcut,le poţi vopsi. De asemenea,le poţi acoperi cu perdele,draperii sau jaluzele pentru a avea intimitate şi a-ţi proteja camera de razele soarelui.

Atunci când te muţi în chirie,este bine să-ţi organizezi foarte bine bagajele. Când le despachetezi,îţi va fi mult mai uşor să depozitezi direct obiectele şi să nu faci mizerie în casă. Dacă nu ai loc să le pui pe toate,foloseşte cutii din comerţ. Poţi să găseşti o gamă variantă de modele care să se asorteze cu camera în care le ţii.