Cum faci faţă schimbărilor bruşte de temperatură

1 79803 original jpg jpeg

Diferenţele de temperatură sunt foarte frecvente în această perioadă a anului. Zilele friguroase şi zilele calde pot duce la slăbirea sistemul imunitar, acesta devenind vulnerabil la infecţii virale, oboseală, răceală, gripă şi probleme ale pielii. Pentru a preveni aceste probleme de sănătate, iată câteva sfaturi:

Hidratează-te

Apa este esenţială pentru organism. Bând suficientă apă reuşeşti să te menţii sănătoasă, pentru că este lichidul care stimulează sistemul imunitar şi care luptă împotriva factorilor externi. De asemenea, foarte bună este apa combinată cu suc de lămâie şi mentă.

Mănâncă alimente bogate în apă

Încearcă să incluzi în dieta ta mai multe fructe şi legume cu un conţinut bogat de apă. Cele mai bune surse sunt: pepenele galben, para, castravetele, dovlecelul, căpşunile, grepfrutul, ţelina, spanacul, ardeiul etc. Ele ar trebui să facă parte din alimentaţia zilnică, evitându-le în schimb pe cele care conţin grăsimi şi sunt condimentate.

Foloseşte în mâncare ierburi aromatice

Ierburile aromatice sunt ingredientele care dau un plus de gust mâncărurilor, dar ele au şi un alt rol - multe dintre ele au proprietăţi medicinale şi te protejează de anumite probleme de sănătate. Busuioc, oregano, rozmarin etc, nu ar trebui să lipsească din bucătăria ta. Consumă-le mai ales în perioada rece.

Plimbă-te în parc

Este recomandată o plimbare în fiecare zi. Dimineaţa sau după-amiaza, activitatea fizică este necesară pentru menţinerea sănătăţii şi, implicit, a greutăţii corporale. Aerul natural te ajută să te simţi mai bine, plus că ajută la oxigenarea creierului.

Practică yoga

Yoga este o activitate foarte sănătoasă. Dacă vrei ca organismul tău să se adapteze cu uşurinţă la schimbările de temperatură şi să nu te îmbolnăveşti, ar trebui să practici zilnic yoga. La fel de eficiente sunt exerciţiile aerobic şi cele cardio, zumba sau exerciţii pe care să le faci acasă.

Include în rutina de îngrijire apa de trandafiri

Apa de trandafiri este foarte bună pentru sănătatea pielii. Nu numai că previne afecţiuni ale tegumentului, ci menţine pielea hidratată şi catifelată. Spală-te pe faţă în fiecare zi cu apă de trandafiri. Poţi adăuga câteva picături şi în gelul de duş.