Cum faci terapie cu apă în vacanţă

1 64142 original jpg jpeg

Profită de zilele însorite de vacanţă şi de prezenţa unui râu, a unui lac termal sau a neliniştelor valuri ale mării pentru a practica hidroterapia. Aceasta implică folosirea apei pentru alungarea energiilor negative şi pentru alinarea diverselor afecţiuni.

De ce sunt bune tratamentele cu apă

Apa facilitează circulaţia energiilor benefice,şi de aceea poate trata afecţiuni precum durerea de cap,hipertensiunea,reumatismul. Apa aduce relaxare,stare de bine,alungă durerea şi stresul. Terapiile se bazează pe capacitatea ei de a stimula terminaţiile nervoase aflate la nivelul pielii şi de a impulsiona circulaţia sanguină. Toate acestea duc la un răspuns imunitar şi hormonalpozitiv.

Cum foloseşti apa mării

Apa sărată a măriieste excelentă pentru a-ţi întări organismul şi a-ţi stimula sistemul imunitar. Dacă eşti la mare,fă băi de câte 15 minute,dimineaţa şi după ora 15.00 după-amiaza. Chiar dacă nu ştii să înoţi,mişcă-ţi mâinile şi picioarele în valuri. Sprijină-te de o minge mare sau de un colac pentru a face mişcări de flexie a membrelor inferioare.  Asta îţi va stimula circulaţia sanguină şi-ţi va întări muşchii şi articulaţiile. Dimineaţa şi seara,fă plimbări lungi de-a lungul plajei,mergând prin apa care-şi ajunge la genunchi. Este un excelent tonic muscular şi osos.

Apa cu sulf,contra toxinelor

Dacă eşti în staţiuni balneoclimaterice unde sunt izvoare şi lacuri naturale cu apă sulfuroasă,profită din plin de ele. Apa respectivă este indicată pentru afecţiuni musculare şi articulare,artroză,spondiloză cervicală şi lombară,hipertensiune arterială. Fă băi de 15-30 de minute. Nu se recomandă în caz de hipotensiune,hipertensiune în stadiu avansat,insuficienţă cardiacă.

Lacuri heliotermale

Staţiunea Sovata se laudă cu cel mai mare lac heliotermal din ţară,lacul Ursu,a cărui temperatură variază de la 10-20 grade Celsius la suprafaţă la 40-60 grade Celsius la adâncimea de 1,5 m. Aici se tratează afecţiuni ginecologice,dar şi ale aparatului locomotor.

Staţiuni de leac

-Slănic Prahova. Situată la doar 120 km de Capitală,staţiunea îţi dă posibilitatea să faci hidroterapie cu apă minerală salină.  

-Sinaia. Apa minerală de la izvorul numit Valea Câinelui e folosită pentru băi cu plante medicinale,băi cu esenţă de brad,duş subacval.

-Băile Govora. Ai de ales între băi calde cu ape minerale,băi cu esenţă de brad,băi cu bioxid de carbon,masaj subacval.

-Băile Olăneşti. Poţi face hidroterapie pentru afecţiuni dermatologice-psoriazis,acnee,dermatite seboreice.Recente