Cum îngrijeşti o pisică sterilizată

1 67320 original jpg jpeg

Sterilizarea este recomandată de veterinari pentru a menţine pisica într-o stare bună de sănătate pentru mai mult timp. Iată cum o pregăteşti pe a ta pentru o operaţie de acest fel.

Evită s-o hrăneşti înainte

Dacă operaţia de sterilizareva avea loc în prima parte a zilei,cum se întâmplă în mod obişnuit,încearcă să nu-i dai nimic de mâncat şi nici de băut dimineaţa,pentru a evita riscul de a vomita în primele ore după operaţie. Antreneaz-o în tot soiul de jocuri pentru a fi în cea mai bună formă. Odată ajunse la veterinar,pisica va supusă unui control amănunţit pentru a verifica dacă nu sunt probleme de sănătate care împiedică operaţia. Se controlează respiraţia,frecvenţa cardiacă. Intervenţia în sine durează între 20 de minute şi o oră,timp în care mica ta felină va fi anesteziată total.

Reţine!

Sterilizarea este recomandată după ce pisica a împlinit 7 luni şi până la vârsta de 10 luni.

Supravegheaz-o după operaţie

În primele zile după sterilizare mai ales,n-o lăsa să iasă din casă,dacă avea acest obicei. Ideal ar fi să rămână în interior până se cicatrizează rana. În plus,ai grijă să fie cât mai liniştită,să nu sară şi să nu-şi atingă zona operaţiei. Eventual,pune-i un guler,iar dacă nu-l acceptă,rămâi lângă ea,măcar în prima zi,când sunt mai mari şansele ca operaţia să se deschidă.

Pont!

În primele 24 de ore de la sterilizare,ai grijă să se hidrateze,dar nu-i da mâncare. După aceea,introdu treptat noul tip de hrană.

După sterilizare,pisica nu va mai fi activă sexual,deci nu va mai intra în călduri,perioade solicitante,în care slăbea. În plus,metabolismul ei este mai lent,ceea ce face ca riscul de îngrăşare să crească foarte mult. Va avea nevoie de hrană diferită şi de mai puţine calorii. În plus,obezitatea îi poate aduce boli în plus şi-i scurtează viaţa. Alege hrană uscată cu proteine animale şi fibre,dar cu puţine grăsimi şi carbohidraţi.



Recente

ulei de masline jpg
Poza de cover  Care sunt principalele aspecte intalnite la copiii cu tulburare de spectru autist  Iata ce trebuie sa cunosti despre acestea! Copil cu TSA, terapeut, cabinet jpg
gradinarit  jpg
Gogosi cu mas si scortisoara  Sursa foto shutterstock 318892187 jpg
Felul in care dormi conteaza jpg
Ce provoaca manacarimi ale pielii  Sursa foto shutterstock 1169648437 jpg
Placinta cu spanac si branza  Sursa foto shutterstock 1074532910 jpg
pisică albă  foto   Shutterstock jpg
Briose cu mere  sursa foto shutterstock 1468526849 jpg
bicicleta, sala de fitness jpg
polipii pe colon jpg
Laptele cu mirodenii regleaza glicemia si digestia  Sursa foto shutterstock 1843827337 jpg
pesticide jpg
Piept de pui cu spanac  Sursa foto shutterstock 1880367337 jpg
Dexcom ONE Romania jpg
clickpentgrufemei ro jpg
Prajitura poloneza  Sursa foto shutterstock 1935242111 jpg
clickpentrufemei ro jpg
femeie în casă  foto   Shutterstock jpg
Deshidratare jpg