Cum îşi exprimă animalele dragostea

1 46162 original jpg jpeg

Între tine şi animăluţul tău este o legătură specială şi parcă ar fi şi el un membru al familiei. Dar oare ştii cum îşi exprimă afecţiunea?

Pisicile,surprinzătoare

Pisicile par mai mai puţin afectuoase. Gestul lor de a se freca depicioarele stăpânului nu este o dovadă de dragoste,ci o metodă de a-şimarca teritoriul. O dovadă de iubire este atunci când te împung cucapul,ca berbecuţii. Pisicile vin să stea la tine în poală când eştibolnavă sau tristă. Un alt gest afectuos este „frământarea” însoţită detors.

Câinii,cei mai iubitori

Câiniisunt,de departe,cele mai iubitoare animale de casă. Ei îţiarată dragostea lor necondiţionată,în cele mai variate moduri. Îşiîntâmpină întotdeauna cu bucurie stăpânii şi,de multe ori,îi urmeazăoriunde ar merge. Îi îndeamnă la mângâiat şi se gudură pe lângă ei. Olatură mai puţin apreciată este că patrupedele lătrătoare îşi maimanifestă afecţiunea urinând,uneori chiar pe pantofii stăpânilor.

Papagalii,afectuoşi,dar şi geloşi

Păsările îşi arată preţuirea faţă de stăpân lăsând capul când pe-oparte,când pe alta şi ciripind. Uneori vin singure pe umărul lui şi îlciugulesc. Papagalii cacadoo sunt şi foarte geloşi. Fac o pasiunepentru unul dintre membrii familiei şi apoi îl apără de ceilalţi,gonindu-i de lângă el. Toţi papagalii,pe lângă ciugulit,îşi„îmbrăţişează” stăpânii cu aripile.

Ştiaţi că...

...gestul suprem de afecţiune la câini este să-şi expună abdomenul pentru a fi mângâiat?