Cum îţi protejezi familia de ţânţari în casă şi grădină

1 71538 original jpg jpeg

Vara e aici, şi odată cu ea, petrecem mai mult timp afară, fie la grătar, fie doar la joacă sau la o poveste. Din păcate, vremea caldă aduce cu sine şi ţânţari, iar odată cu ei, bolile pe care le poartă.

CasoTeca îţi spune cum îţi protejezi familia de ţânţari în casă şi grădină.

Ţânţarii sunt purtătorii celor mai răspândite boli,precum malarie,febra galbenă sau virusul Zika,potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS). Aceste boli sunt responsabile pentru câteva milioane de morţi în fiecare an.

Pentru majoritatea dintre noi,protecţia impotriva ţânţarilor înseamnă folosirea de produse chimice. Chiar dacă periculoasele tipuri de boli pe care aceste insecte le transmit nu au fost semnalae la noi în ţară,iată câteva alternative naturale care îţi arată cum îţi protejezi familia de ţânţari fără produse chimice.

Citronela

Probabil că ai văzut în magazine lumânări cu citronela sau torţe cu ulei de citronela,cărora li se face reclamă cum că alungă ţânţarii. Foloseşte-le! De asemenea,mai poţi folosi şi ulei esenţial de citronela sau uleiuri similare de lemongrass,care acţionează în acelaşi mod şi ţin ţânţarii la distanţă.

O sticluţă de 10 ml costă şase lei. Este cunoscut faptul că uleiul de citronela poate cauza reacţii alergice,aşa că,pentru mai multă siguranţă,fă un test pe o porţiune mică de piele.